با توجه به حضور تعداد زیادی از مردم جهان در شبکههای اجتماعی، استفاده از این ابزار برای بازاریابی بسیار موردتوجه قرار گرفته است. بنابراین مهم است که قبل از شروع کار روی شبکههای اجتماعی، برنامهریزی درستی برای آن داشته باشید. در این مطلب از استارتاپت قصد داریم به نکاتی درمورد استراتژی شبکه های اجتماعی اشاره کنیم که حضور شما را در فضای آنلاین پر رنگتر میکند و باعث میشود که پستهایتان بیشتر دیده شود.
۱. زمینه یا تم (theme) مناسب انتخاب کنید
ایجاد یک تم یا زمینه چشمنواز و یکپارچه برای حضور موفق در شبکههای اجتماعی بسیار مهم است. با استفاده از تم میتوانید فضای زیبایی را ایجاد کنید که بینندگان را ترغیب میکند تا شما را دنبال کنند. اولین و مهمترین قدم برای انتخاب یک تم یا زمینه، این است که تصمیم دارید چه چیزی را در شبکهی اجتماعی خود تبلیغ کنید یا بفروشید؟ آیا قصد دارید خدمات خاصی را ارائه دهید؟ آیا قصد تبلیغ محصولات زیادی را دارید؟
مهم نیست که چقدر در ویرایش تصویر و عکسهایتان مهارت دارید؛ آن محصول یا خدمتی که ارائه میکنید، مهم است.

۲. برند خودتان باشید
وقتی میگوییم برند خودتان باشید، به این معنی است که لحن یا بیان ثابتی برای پستهای خود داشته باشید. صرفنظر از اینکه روی چند پلتفرم شبکه های اجتماعی فعالیت میکنید و چند نفر مسئولیت ارسال محتوا روی آنها را دارند، باید به گونهای رفتار کنید که انگار پشت همهی آنها فقط یک نفر ایستاده است.
اگر چندین لحن در محتوای شما باشد، باعث میشود که برندسازی کسب و کار شما در ذهن مخاطبان دشوارتر شود. از ویژگیهای یک لحن برند موفق، جدیدبودن، قابلاعتمادبودن و پرشوربودن است.
۳. بهصورت مداوم تولید محتوا کنید
وقتی در کنار اکانت تجاری کسب و کار خود، همزمان از اکانت شخصیتان استفاده میکنید، گاهی اوقات ممکن است فراموش کنید که در حساب کسب و کار خود محتوایی منتشر کنید. در حقیقت تجربه نشان میدهد که هیچ فردی نتوانسته است همزمان چند وظیفه را بهخوبی پیش ببرد.
یکی از کارهایی که میتواند آگاهی از برند شما را با مشکل مواجه کند، این است که برای مدتی از شبکههای اجتماعی خود دور شوید. بهتر است بدانید حضور نامنظم در شبکههای اجتماعی حتی از حضورنداشتن هم برایتان زیانآورتر است.
اگر میخواهید جذابیت هم به بازاریابی شبکههای اجتماعی خود اضافه کنید، سعی کنید محتوای خود را با استفاده از فرمها و تکنیکهای مختلف ترکیب کنید.
فقط عکسهای ساده را پشتسر هم پست نکنید، ویدیو را هم در محتوایتان بگنجانید. برخی از اپلیکیشنهایی که میتوانند کمی طعم و مزه به شبکههای اجتماعی شما اضافه کنند عبارتند از:
- لایف لپس (Life Lapse)
- بومرنگ (Boomerang)
- ادوبی اسپارک (Adobe Spark)

۴. عکس عالی انتخاب کنید
هنگام انتخاب عکس برای پستکردن در شبکههای اجتماعی سعی کنید که عکس واضح و باکیفیت انتخاب کنید. گاهیاوقات استفاده از پستهای چندتکه و پازل مانند میتواند کسب و کار شما را در شبکههای اجتماعی متمایز نشان دهد. مهمترین چیزی که قبل از ارسال عکس در شبکههای اجتماعی باید به آن توجه کنید، این است که مطمئن شوید تصویر درستی از کسب و کارتان را منعکس میکند.
توجه کنید که داشتن محتوای اما بیارتباط با کسب و کار شما، سودی برایتان نخواهد داشت. همیشه مطمئن شوید، کاری که انجام میدهید به بهترین شکل برند شما را نمایش میدهد.
اگر فکر میکنید که تصویر پستشده بهخوبی نمیتواند هویت برند شما را نشان دهد، حتما از کپشن استفاده کنید تا تصویر بهتری از کسب و کار خود در ذهن مخاطب بسازید.
۵. کپشن های مناسب بنویسید
بهترین روش گذاشتن پست این است که تصاویر بسیار واضح و باکیفیت خود را با کپشنهای بسیار جذاب همراه کنید. کپشنها یکی از بهترین ابزارها برای درگیرکردن مخاطبان و برقراری یک رابطه واقعی با آنها است. اگر بهدنبال راهی برای نوشتن کپشنهای ارزشمند برای پستهای خود هستید، مراحل زیر را دنبال کنید:
۵-۱. کپشن باید به هدف اصلی پیام توجه کند
تمام نکته کپشن در اینستاگرام این است که پیام موجود در عکس شما را به مخاطب منتقل کند. برای مثال اگر کسب و کارتان سرویسی را ارائه میدهد، کپشن شما باید شامل جزئیاتی باشد که مشتریان برای استفاده از آن سرویس لازم است بدانند.
۵-۲. کپشن مناسب شامل یک دعوت به اقدام (Call to Action) باشد
اگر میخواهید مشتریان شما روی لینکی که در قسمت بیو (bio) قرار دادهاید، کلیک کنند باید به آنها آدرس بدهید. تعداد بسیار کمی از مشتریان شما هستند که بدون اینکه از آنها بخواهید، این کار را انجام میدهند.
برای یک دعوت به اقدام یا کال تو اکشن خوب، باید واضح به مخاطبان خود بگویید چه کاری انجام دهند. برای مثال «روی لینک ما در قسمت بیو کلیک کنید» یا یه چیز سادهای شبیه به این. دعوت به اقدام (CTA) میتواند شامل هر چیزی باشد؛ مشاهده یک پست در وبلاگ، تماشای یک ویدیو، دانلود یک نمونه محصول رایگان و مانند اینها.
۵-۳. کپشن خوب نباید طولانی باشد
برای نوشتن یک کپشن خوب حتما نیاز نیست از یک نوشته طولانی استفاده کنید یا فقط یک خط کوتاه بنویسید. پیداکردن یک حد وسط شیرین و جذاب برای مخاطب بسیار مهم است. بهترین کار برای دستیابی به این هدف، این است که اگر کپشن شما طولانی شد؛ آن را به پاراگرافهای کوتاهتر تقسیم کنید.
مخاطب شما با دیدن یک متن طولانی ممکن است از خواندن آن منصرف شود. اما کپشنهای نسبتا کوتاه و خوانا مطمئنا برای درگیرکردن مخاطبان شما بسیار ارزشمند هستند.

۶. محتوای تکرار شونده ایجاد کنید
یکی از راههای حضور مداوم در شبکههای اجتماعی و افزایش آگاهی از برند شما، پیادهسازی پستهای تکرار شونده است. منظور از پستهای تکرار شونده محتواهایی مانند ویدیوی زنده، پرسش و پاسخ، اشتراکگذاری ترفندها و مانند آن است. شما میتوانید این محتوا را در هر کدام از شبکههای اجتماعی که دوست دارید به اشتراک بگذارید، اما توصیه میکنیم از اینستاگرام برای این کار استفاده کنید.
این رویکرد بهترین راه برای نشاندادن خلاقیت و تخصص شما به مخاطبان است. محتوای تکرارشونده دلیل خوبی به مخاطبان میدهند که شما را دنبال کنند و بازهم به شما سر بزنند.
۷. با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید
برند خود را با مخاطبان پیوند بزنید. حفظ اصالت و قابلاعتمادبودن هنگام نشاندادن برند، بسیار مهم است. برای برندتان داستان سازی نکنید، بلکه داستان واقعی آن را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید.
وقتی قصد دارید داستان خود را تعریف کنید، درمورد آنچه شخصا به آن اعتقاد دارید فکر کنید. چه چیزی شما را نسبت به کسب و کارتان جذب میکند؟ چه چیزی به شما انرژی میدهد تا روی کسب و کارتان بیشتر تلاش کنید؟ این سوالات دقیقا همان چیزی است که مشتریانتان را به شما متصل میکند.
هنگام نوشتن بیانیه ماموریت، سعی کنید آن را ساده بیان کنید. مشتریان جوانتر علاقهای به داستانهای طولانی ندارند و همراهکردن آنها با خود دشوار است. آنها معمولا ترجیح میدهند چیزهای ساده و آسان را دنبال کنند. بهخاطر داشته باشید که هرچه داستان شما پیچیدهتر باشد؛ احتمال اینکه افراد زیادی بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، کمتر است.
ساختار داستان شما باید یک آغاز، میانه و یک پایان مشخص داشته باشد.
بیانیه ماموریت شما داستانی است که برندتان را نشان میدهد، بنابراین باید به بهترین شکل آن را بیان کنید. یک دلیل خوب به مشتریان خود بدهید تا با کسب و کار شما همراه و همدل شوند.
مهمترین علت همراهشدن مشتریان با یک کسب و کار این است که بتواند نیازهای او را برآورده کند.

استراتژی شبکه های اجتماعی
شاید هنوز هم این سوالات در ذهنتان باقی مانده باشد:
آیا واقعا برای محتوای شبکههای اجتماعی خود نیاز به استراتژی داریم؟ بله. البته!
داشتن یک استراتژی شبکه های اجتماعی مناسب باعث میشود که هر روز بدانید چه کاری باید انجام دهید و چه پستی را منتشر کنید.
چه این استراتژی را بهصورت یک اینفوگرافی خیلی زیبا طراحی کنید یا فقط آن را روی یک کاغذ بنویسید، فقط بروید و از قبل برای محتوای خود برنامهریزی کنید.
برنامهریزی نهتنها به شما کمک میکند تا زمان را بهتر مدیریت کنید بلکه در همگامسازی اعضای تیم هم نقش موثری دارد. همراهسازی اعضای تیم باهم به حفظ یک تصویر متحد و ثابت برای برند شما کمک میکند.
آیا باید یک مدیر شبکههای اجتماعی استخدام کنیم؟ بله. قطعا!
تولید و انتشار محتوای مداوم، خلاقانه و جذاب به زمان و تجربه نیاز دارد. با استفاده از یک آژانس بازاریابی دیجیتال، شما فردی را استخدام میکنید که ضمن مطالعه برندتان، به مخاطبان آنلاین شما کمک کند تا کسب و کار شما را راحتتر بیابند.
همینطور حضور مدیر شبکههای اجتماعی هم بسیار مهم است، چون محتوای شما باید بهروز و از لحاظ بصری، جذاب و درگیر ننده باشد. همه این کارها به وقت و تمرکز نیاز دارد.
جمع بندی و نتیجهگیری
خب همینطور که در این مطلب یاد گرفتیم، نقش شبکههای اجتماعی در افزایش آگاهی از برند و همراهکردن مخاطبان با خود بسیار مهم است. به همین دلیل قبل از هر کاری باید یک استراتژی مناسب برای مدیریت شبکههای اجتماعی خود داشته باشیم. انتخاب یک تم یا زمینه درست، ایجاد یک لحن ثابت برای محتوا، تداوم و خلاقیت در محتوا، استفاده از کپشن مناسب برای انتقال پیام و همراهکردن مشتری با تولید محتواهای تکرارشونده از جمله مهمترین موضوعاتی است که باید در استراتژی شبکه های اجتماعی خود به آن دقت کنیم.