زمانی‌که روزهای سخت فرا می‌رسد و همه در محیط کار، مضطرب هستند؛ این وظیفه مدیران است که کارمندان را برای انجام امور، همچنان آرام، متمرکز و با‌انگیزه نگه دارد. این‌که یک مدیر، تنها با ارسال یک پیام، به‌دنبال حفظ آرامش کارمندان باشد؛ چندان روشی قابل‌اطمینانی نیست. البته هیچ تمرین درون سازمانی یا همدردی با او نمی‌تواند به‌طور قطعی به حفظ آرامش کارمندان در محیط کار کمک کند اما راهکارهایی برای کاهش استرس نیروها وجود دارد.

در ادامه این مطلب از استارتاپت چندین روش را برای افزایش بهره‌وری و حفظ آرامش کارمندان بیان خواهیم کرد که می‌توانند در شرایط سخت، راهکار مناسبی برای مدیران باشند.

هر فردی استرس و مشکلات را به شیوه خود، مدیریت می‌کند؛ بنابراین لازم است مدیران، به‌شکل حضوری و نفربه‌نفر، باعث حفظ آرامش کارمندان شوند. شما به‌عنوان یک مدیر، باید به‌طور غیررسمی با هریک‌از کارمندان گفتگو کنید، از نیازهای‌شان آگاه شوید و ببینید که از چه طریقی می‌توانید اعتماد و آرامش را به آن‌ها بازگردانید.

۱. راه‌های ارتباطی را باز نگه دارید

در شرایط سخت محیط کاری، کارمندان نیاز دارند که دائما احساس امنیت کنند و به شما اطمینان داشته باشند؛ بنابراین وظیفه شما است که صداقت خود را حفظ کنید و برای پاسخ‌گویی به آن‌ها در دسترس باشید. بگذارید آن‌ها حس کنند که همیشه می‌توانند روی شما به‌عنوان یک پشتیبان، حساب کنند. وعده‌های دروغین ندهید و با آن‌ها در ارتباط باشید، اما اجازه دهید تا بدانند که شما نمی‌توانید در مورد هر موضوعی بحث کنید یا تمام مشکلات را به‌کلی حل کنید.

حفظ آرامش در محیط کار و کارمندان

۲. استرس‌تان را به کارمندان منتقل نکنید

این‌که در شرایط سخت محیط کاری، اطراف کارمندان قدم بزنید و به‌دلیل استرسی که دارید، مانند یک گروهبان به آن‌ها دستور دهید؛ دقیقا نقطه مقابل حفظ آرامش کارمندان است و باعث می‌شود تا شرایط بدتر شود. اگر لازم است که نیروهای‌تان کاری را انجام دهند، بدون لحن تند و دستوری، مسیر را به آن ها نشان‌ دهید و صبر کنید تا خودشان پروسه انجام وظیفه را طی کنند. در این شرایط، انتقال اعتماد شما به آن‌ها، باعث حفظ آرامش کارمندان می‌شود.

۳. از نیروهای سخت‌کوش خود قدردانی کنید

راه‌های ساده‌ و موثر بسیاری وجود دارند که می‌توان سخت‌کوشی کارمندان را به‌کمک آن‌ها شناسایی کرد و نشان داد که حواس‌تان کاملا نسبت به تلاش آن‌ها جمع است. ارسال پیامی حاوی جملاتی مبنی بر قدردانی، یک راه ساده و موثر است. به همکاران‌تان جرات بدهید و تشویق‌شان کنید تا شما را دنبال کنند. هنگامی‌که از شرایط بحرانی خارج شدید و حفظ آرامش کارمندان به خوبی انجام شد؛ رویدادی در شرکت برگزار کنید و به قدردانی از تک‌تک کارمندان بپردازید. این روش اجازه می‌دهد تا زمانی‌که دوباره وارد شرایط سخت کاری شدید، کارمندان بدانند که شما مدیر حواس جمعی هستید. به‌این‌ترتیب آن‌ها می توانند در شرایط سخت با حفظ آرامش، تلاش خود را دوچندان کنند.

اهمیت نقش مدیر شرکت برای حفظ آرامش کارمندان

۴. به کارمندان کمک کنید تا اهداف‌شان را تکمیل کنند

ببینید که کارمندان شما چه اهدافی دارند و قصد آن‌ها از کارکردن در شرکت شما چیست. اگر کارمندی می‌خواهد مسئولیت‌های بیشتری بر عهده بگیرد یا وارد بخش دیگری از محل کار شود، موقعیت‌ها را ارزیابی کنید و مسیرهای مشخص برای رسیدن به اهداف‌شان را در اختیار آن‌ها قرار دهید. حتی اگر برای پیشرفت در موقعیت مورد نظرشان، نیاز به مدرک دارند؛ به آن‌ها موسسه‌های آموزشی را معرفی کنید یا در صورت امکان، بخشی از هزینه تحصیلی‌شان را به‌عهده بگیرید.

۵. کارمندان ناراضی را جا‌به‌جا کنید

کارمندانی هم وجود دارند که نمی‌توان به آن‌ها انگیزه داد و نارضایتی‌شان باعث اتلاف زمان و انرژی مدیران می‌شود؛ حتی ممکن است پروسه حفظ آرامش کارمندان را سخت‌تر کنند. این افراد، روحیه اعضای تیم را کم می‌کنند یا به‌کلی از بین می‌برند. بهتر است از آن‌ها بپرسید که چگونه به‌عنوان یک مدیر، می‌توانید تجربه کاری‌شان را بهبود بخشید و پیشنهاد فعالیت در بخش‌های دیگر شرکت را بدهید. به‌طور کلی در پی راهی باشید تا همه از جمله شما، دیگران و کارمندان ناراضی، به آرامش برسند.

۶. نشتی‌ها را ببندید

منظور از نشتی، وجود حرف‌ها و شایعاتی است که اکثرا جنبه منفی دارند و نفوذشان به دل شرکت، عملیات حفظ آرامش کارمندان را مختل می‌کند. از آن‌جایی‌که اصولا این‌گونه شایعات، نادرست و ناامیدکننده هستند، باعث کاهش روحیه و بهره‌وری کارمندان می‌شوند. منبع این حرف‌ها را پیدا کنید، جلوی آن را بگیرید و به کارمندان‌تان اطمینان خاطر دهید که همه‌چیز اشتباه و در حد شایعه بوده است.

اهمیت توجه به حفظ آرامش کارمندان در شرایط بحرانی

۷. جلوتر از زمان برنامه‌ریزی کنید

برای هریک از کارمندان خود، اهداف بلندمدت تعیین کنید. این کار باعث می‌شود، نیروها کاملا آگاه باشند که در آینده شرکت، نقش مهمی دارند و در شرایط سخت محیط کار برای حفظ آرامش خود بیشتر تلاش می‌کنند و تمام توان خود را برای خروج شرکت از وضعیت بحرانی، را به کار می‌گیرند.

۸. از دفتر خارج شوید

بسیاری از شرکت‌ها خدمات اجتماعی خوبی ارائه می‌دهند و در روزهای خاصی از کارمندان خود می‌خواهند تا از دفتر کارشان خارج شوند و هرکاری که به آن‌ها حس خوبی می‌دهد، انجام دهند. از جمله این کارهای گروهی، امور خیریه گروهی است که یکی از بهترین روش‌هایی است که به افراد، حس خوبی منتقل می‌کند.

۹. نگرانی‌ را برای خودتان نگه دارید

به عنوان یک مدیر، شما دو وظیفه سخت دارید: همدلی با کارمندان و دست‌و‌پنجه نرم‌کردن با استرس خود. بسیار مهم است که احساسات و مشکلات‌تان را به‌طور خصوصی حل کنید یا حداقل با فرد مناسبی صحبت کنید. درست نیست که این مشکلات را وارد محیط کاری کنید و باعث اختلال در حفظ آرامش کارمندان شوید.