تمام افراد، غذا خوردن را دوست دارند. اگر شما از آشپزی لذت میبرید، به راحتی میتوانید کسب و کاری خانگی، برای خود دست و پا کنید؛ چون همیشه مشتریان خود را خواهید داشت. برای فروش محصولات غذایی، موانعی وجود دارد که میتوانید به راحتی با عبور از آنها، کار خود را در این حوزه آغاز کنید. اکثر کشورها در حوزه صنایع غذایی، قوانین و مقرراتی برای مراجعه به مرکز بهداشت، نگهداری مواد اولیه و ابزار مختلف آشپزی، وضع میکنند. شما با صرف اندکی زمان، میتوانید به راحتی از این مراحل عبور کنید و کسب و کار تهیه غذای خانگی خود را آغاز کنید.
این روزها با توجه به درآمد پایین افراد و افزایش هزینههای معیشتی، ضرورت فعالیت در مشاغل جانبی، احساس میشود. از این رو ما در این مطلب از استارتاپت، به معرفی ۷ ایده کسب و کار تهیه غذای خانگی میپردازیم تا با چند روش کسب درآمد از طریق آشپزی، آشنا شویم.

۱. پخت نان و شیرینی
مردم به غذاهای طبخ شده بسیار علاقمند هستند. کلوچه، نان، دونات، بیسکوییت و دسرهایی مثل کیک و کوکی، از جمله این غذاها هستند. بنابراین شما میتوانید از طریق پخت و فروش این محصولات غذایی، از میل مردم به این خوراکیها استفاده کرده و درآمدزایی کنید.
برای شروع، لازم است در پختن یک نوع خوراکی مثل کیک و کلوچه، مهارت کسب کنید. همچنین میتوانید با پخت مواد غذایی رژیمی بدون قند و گلوتن، مشتریان بیشتری جذب کنید. برای فروش و ارسال محصولات خود، از فروشگاههای اطراف محل زندگیتان استفاده کنید و برای فروش مستقیم محصول به مشتریان، از فروشگاههای آنلاین یا مراکز خرید و فروش محصولات کشاورزی، بهره ببرید.

۲. تهیه مواد غذایی خاص
آیا خوراکی خاصی تهیه می کنید که دیگران دوست دارند؟ شاید شما در تهیه مربا یا کنسرو میوه، مهارت دارید. شاید هم می توانید شکلات یا سایر شیرینیهای خوشمزه را به خوبی درست کنید. اگر مهارت خاصی در تهیه مواد غذایی گوناگون دارید که برای دیگران لذتبخش است، آن را به منبع درآمد خود تبدیل کنید. مواد غذایی مخصوص، حتی می توانند به عنوان هدایایی ارزشمند، به کار بیایند و می توانید آنها را به صورت آنلاین یا در نمایشگاهها و بازارهای عرضه محصولات غذایی، به فروش برسانید.
۳. کترینگ
آیا پخت و پز غذاهای گوناگون در مراسم مختلف، برای شما لذتبخش است؟ کترینگ و پذیرایی در مناسبتهای گوناگون، به نظر کاری دشوار است؛ به همین دلیل بسیاری از افراد، این کار را از مراسمهای ساده و کوچک آغاز میکنند. شما میتوانید با کسب مهارت در پخت غذاهای مخصوص هر مراسم، مشتریان خوبی برای خود دست و پا کنید. برای اطمینان از خدماترسانی به موقع در زمان مقرر، لازم است تا در روز برگزاری مراسم، از چند دستیار هم استفاده کنید.
۴. آشپز خصوصی

اگر از آشپزی لذت میبرید اما نمیخواهید مسئولیت سنگین طبخ غذا برای گروههای بزرگ یا مراسمهای خاص را بر عهده بگیرید؛ میتوانید به عنوان یک آشپز خصوصی فعالیت کنید. بسیاری از خانوادهها، درگیریهای روزمره زیادی دارند و زمان کافی برای آشپزی ندارند؛ از این رو آشپز خصوصی استخدام میکنند تا غذای خوب و سالم مصرف کنند.
تعدادی از سرآشپزهای خصوصی، غذای مورد نیاز یک هفته مشتری خود را آماده میکنند و به صورت عمده در اختیار او قرار میدهند. برخی از آنها در خانه مشتری آشپزی کرده و عدهای دیگر هم، غذا را در مکانی خارج از منزل مشتری، تهیه میکنند و به او تحویل میدهند. اگر به عنوان آشپز خصوصی مشغول به کار شدید، میتوانید با درنظر گرفتن شرایط مختلف، به انجام وظایف خود بپردازید. مثلا برای خانوادههایی که نیازهای غذایی ویژه ای دارند، با توجه به رژیم غذاییشان، آشپزی کنید.
۵. مربی آشپزی
بسیاری از افراد، تمایل زیادی برای یادگیری مهارتهای آشپزی در منزل خود دارند و حاضر هستند هزینههای زیادی در قبال آموزشهای آن، بپردازند. یک مربی آشپزی میتواند در حیطه خاصی مثل پخت غذا، انواع روشهای تهیه کباب، دسر و مواردی از این دست، آموزشهای لازم را به سایرین ارائه کند. شما میتوانید آموزش آشپزی را در منزل انجام دهید یا با تصویربرداری و ضبط آموزشهای خود، آن را به عنوان یک دوره یادگیری مهارت آشپزی، به فروش برسانید. همچنین میتوانید ازشبکه یوتیوب، برای ارسال و نمایش فیلمهای آموزشی خود استفاده کنید و از طریق تبلیغات موجود، به کسب درآمد بپردازید.
۶. مربی تغذیه

مردم به سلامتی خود و نقش مواد غذایی در بهبود سوخت و ساز بدن، اهمیت میدهند. یک مربی تغذیه، موظف به طراحی و ارائه برنامه غذایی مناسب در جهت حفظ سلامتی افراد است. در این بین شاید عدهای، نیازمند یک برنامه غذایی خاص برای مقابله با دیابت یا آلرژی باشند. برخی دیگر هم، یک نوع رژیم غذایی خاص مثل گیاهخواری یا استفاده از غذاهای بدون گلوتن را بخواهند. اگرچه شما به عنوان متخصص تغذیه، نیازمند مدرک خاصی نیستید؛ اما وجود آن، باعث افزایش اعتبار و تعداد مشتریان شما در این حوزه میشود. در صورت نداشتن مدرک میتوانید مجوزهای لازم را از موسسات فعال در این حوزه، دریافت کنید.
۷. وبلاگ نویسی
وبلاگنویسی، یکی از سریعترین و آسانترین راههای رسیدن به درآمد، از طریق کسب و کار تهیه غذای خانگی است. با ایجاد وبلاگ میتوانید دستورالعملهای غذایی خود را به صورت متن یا فیلم برای استفاده سایرین ارسال کنید یا در شبکههای اجتماعی گوناگون، به اشتراک بگذارید. برخلاف سایر مشاغل حوزه تغذیه که به شدت تحت نظارت قرار دارند، وبلاگهایی با موضوع غذا، شامل چنین سختگیریهایی نمیشوند. زیرا معمولا این وبلاگها، فقط در زمینه آموزش انواع غذاها فعالیت دارند نه فروش آنها. اگر میخواهید در این زمینه، وبلاگی داشته باشید، میتوانید از طریق گزینههای متنوع مثل بازاریابی، تبلیغات، تولید و ارائه محصولاتی چون کتابهای آشپزی، درآمد کسب کنید.