مراجعه شما به این مقاله نشان میدهد که قصد دارید یک کسب و کار اینترنتی در خانه راه بیندازید. مطمئنا برای شروع این کار دو دل هستید و از طرفی تردید دارید که آیا میتوان از این راه به کسب درآمد پرداخت یا خیر. استارتاپت تصمیم دارد در این مقاله با دیدی واقعبینانه به مبحث کسب و کار اینترنتی در منزل و مزایا و معایب آن بپردازد. سپس چند ایده خوب و کاربردی را هم به شما معرفی میکنیم تا درک بهتری از کسب و کار اینترنتی در خانه پیدا کنید.
ظهور اینترنت باعث شد دنیای کسب و کار متحول شود و در ادامه به سبب آن فرصتهای جدیدی برای کار کردن از راه دور و کار در منزل برای اکثر افراد فراهم شده است. شاید فکر کنید کسب درآمد از اینترنت باید کار راحتی باشد. البته مزایایی دارد اما به هیچ وجه نباید فکر کنید که کار بیزحمتی است. قبل از هر چیز به مزایا و معایب راهاندازی کسب و کار در منزل میپردازیم. بهتر است قبل از اینکه کاری را شروع کنید ببینید خوبیها و بدیهای آن چیست، تا چه حد با شرایط شما همخوانی دارد و آن را سبک سنگین کنید پس از کنار این بخش به سادگی رد نشوید.

مزایای کسب و کار اینترنتی در خانه
- شروع کار با هزینه کم و درگیر نشدن با مسائل مالیاتی
- امکان فروش محصول یا خدمات به صورت محلی و بینالمللی
- توازن منعطف بین کار و زندگی، که باعث شده برای افراد خانه دار و بازنشسته هم مناسب باشد
- ایجاد کسب و کار خانوادگی و وارد کردن اطرافیان به آن
- عدم وجود محدودیتهای سختگیرانه زمانی
- عدم نیاز به مجوزهای کسب و کار
- نداشتن سقف درآمد، در واقع هیچ سقفی برای درآمدی که میتوانید از طریق کسب و کار اینترنتی در منزل داشته باشید وجود ندارد
- میتوانید همزمان برای چندین شرکت به کار مشغول شده و درآمد بیشتری به دست بیاورید. در واقع فرصتهای زیادی برای کسب درآمد از اینترنت خواهید داشت.
- محدوده وسیع اینترنت به شما اجازه میدهد به مخاطبان بسیار زیادی در سراسر دنیا دسترسی داشته باشید.
امکان شروع کار با هزینه کم
برای راه انداختن یک کسب و کار اینترنتی در منزل نیازی نیست پول زیادی خرج کنید. معمولا تجهیزات مورد نیاز شما برای شروع کار یک دستگاه کامپیوتر یا لپتاپ و یک خط اینترنت پرسرعت است. با این حال در مورد برخی از ایده های کسب و کار در منزل به تجهیزات دیگری هم نیاز خواهید داشت اما در مقایسه با راه اندازی یک کسب و کار خارج از اینترنت هزینه زیادی برایتان نخواهد داشت.

اگر تلاشتان را روی فروش محصول یا خدمات متمرکز کنید این امکان برایتان وجود خواهد داشت که بازاری محلی یا بین المللی را هدف قرار بدهید. میتوانید خدماتتان را به مخاطبان داخل کشور، خارج از آن و یا هر دو عرضه کنید. اما حواستان باشد در مورد این کارها باید نیازسنجی کرده و قبل از شروع، تحقیقات خوبی را درباره مخاطبان هدفتان داشته باشید مثلا مشخص کنید مخاطبان شما در کدام شهر هستند، رده سنی آنها چیست، آیا جایگزین بهتری برای محصول شما دارند؟ آیا محصول و خدمات شما آنقدر خاص و مفید هست که بتواند آنها را به خود جذب کند؟
ساعت کاری منعطف
یکی از مزایای شگفت انگیز کسب و کار اینترنتی در خانه این است که ساعات کاری آن به شما بستگی دارد. مجبور نیستید صبح زود بیدار شده و تا پایان ساعت اداری درگیر آن باشید. شاید کارمند هستید و میخواهید در ساعات بیکاری یا با چند ساعت کار در شب از این راه به یک درآمد جانبی دست پیدا کنید. شاید در برخی از ایده های کار در منزل، ساعت کار خیلی هم منعطف نباشد اما سخت گیری زیادی در این زمینه وجود ندارد. همه چیز به شما و انتخابتان بستگی دارد.
برای پیش بردن کسب و کار خانگی خود میتوانید از همسر، فرزندان و اعضای خانواده هم کمک بگیرید و آنها را هم وارد حرفه جدید خود کنید. این باعث میشود بار زیادی روی دوشتان نباشد.
عدم نیاز به مجوز
برخلاف سایر کسب و کارها، انجام کسب و کار اینترنتی در منزل به هیچ مجوزی نیاز ندارد. نیازی نیست برای دریافت مجوز در ادارات مختلف سرگردان باشید اما در هر صورت باید قوانین انسانی را در کسب و کارتان رعایت کنید تا با مشکلی مانند شکایت مشتری و از این قبیل مسائل رو به رو نشوید.
نداشتن سقف درآمدی مشخص

یکی دیگر از مزایای کسب و کار اینترنتی در منزل وجود نداشتن سقف برای درآمد شما است. فرض کنیم شما یک معلم هستید و در پایان ماه یک حقوق ثابت دریافت میکنید. افزایش یافتن این حقوق به مسائل زیادی بستگی دارد و در صورت افزایش هم مبلغ سنگینی به آن اضافه نمیشود. اما در کسب و کار اینترنتی این پتانسیل وجود دارد که به درآمدهای بسیار بالا دست پیدا کنید. اگر شک دارید بد نیست نگاهی به روند کاری خالق فیسبوک، اینستاگرام و … داشته باشید.
در برخی از کارهای اینترنتی مانند فریلنسینگ شما فرصتهای زیادی برای کار با شرکتهای مختلف خواهید داشت. این یعنی کسب درآمد بیشتر، تجربه بیشتر و رزومه پربارتر.
ناگفته نماند که دنیای وسیع اینترنت به شما در مقام یک فروشنده اجازه میدهد محصول و خدماتتان را در معرض دید دامنه وسیعی از مخاطبان قرار دهید. با داشتن کمی اطلاعات در زمینه دیجیتال مارکتینگ و هدف قرار دادن مخاطبان صحیح میتوانید به بازار بسیار خوبی برای محصول یا خدمات خود دست پیدا کنید.
معایب راهاندازی کسب و کار اینترنتی در خانه
- ممکن است لازم باشد با توجه به نیازهای کسب و کار خانگی خود در خانه تغییراتی را ایجاد کنید (مثلا ایجاد دفتر کار، محلی برای نگهداری تجهیزات یا انبار). به این ترتیب کار و زندگی با هم مخلوط نشده و شکل منظمتری خواهد داشت.
- در صورت رشد پیدا کردن کسب و کارتان با گذشت زمان ممکن است به فضا و کارمندان بیشتری احتیاج پیدا کنید.
- برای رسیدن به درآمد قابل توجه باید پشتکار و خلاقیت فراوانی به خرج دهید. امکان دلسرد شدن در آغاز کار بسیار زیاد است. همه چیز به اراده، انجام تحقیقات لازم، انتخاب درست و مداومت ورزیدن شما بستگی دارد.

ایده های کسب و کار اینترنتی در منزل
تا اینجا از مزایا و معایب راهاندازی کسب و کار اینترنتی در خانه آشنا شدید و حالا وقت آن رسیده تا چند ایده برای شروع کار را به شما معرفی کنیم. برای شروع کار در هر یک از این زمینهها باید با توجه به شرایط زندگی و محیط جغرافیایی خود به ارزیابی ایده بپردازید. مخاطبان و بازار هدفتان را بشناسید، ببینید آیا نیازی به خدمات و محصول شما وجود دارد یا نه، در ابتدا به چقدر هزینه نیاز دارید و چشمانداز کاریتان چیست. طرح کسب و کارتان را با کمک مقالات موجود در اینترنت یا با کمک گرفتن از یک مشاور کسب و کار بنویسید و سپس دست به کار شوید.
۱. خرید کلی محصولات و فروش جزئی آن در فروشگاه الکترونیکی
پایه و اساس بسیاری از شرکتها همین بوده است. آنها محصولی را به صورت کلی وارد میکنند یا اینکه از منبع اصلی، آن را با هزینه کمتر تهیه کرده و سپس به مشتریان میفروشند. شما هم میتوانید دست به این کار بزنید.

شاید اخیرا به یک کشور دیگر سفر کردهاید و محصول منحصربفردی به چشمتان خورده که فکر میکنید در ایران میتواند بازار خوبی داشته باشد. یا شاید در یک حوزه متخصص هستید، از نیازهای آن کاملا مطلعید و بهتر از هر کسی میدانید که در حرفه شما به چه محصول یا خدماتی نیاز است.
در هر دو صورت به یک انبار نیاز خواهید داشت. حواستان باشد محصولاتی که به صورت کلی خریداری میکنید تاریخ انقضا نداشته باشند و با ماندن در انبار از کیفیت و سلامت آن چیزی کم نشود.
طراحی یک سایت خوب و تبلیغات مناسب در شبکههای اجتماعی میتواند شما را به مشتریان هدفتان نزدیک کند و در پایان حواستان باشد وجود نماد اعتماد در سایت فروشگاه شما یکی از ضروریات است. وقتی یک محصول در سایت شما نظر کاربری را جلب میکند در اولین قدم به پایین صفحه نگاه میاندازد تا با مشاهده نمادهای اعتماد از اعتبار شما اطمینان پیدا کند.
۲. فروش محصولات دست ساز
ایران فرهنگی غنی در زمینه صنایع دستی دارد و ایرانیان هم به این لوازم علاقه زیادی نشان میدهند. اگر شما به این هنر آشنایی دارید، خودتان محصولی را درست میکنید یا افرادی را میشناسید که هنرش را دارند اما نمیتوانند از آن کسب درآمد کنند فرصت را از دست ندهید.
با ایجاد سایت و تبلیغ محصولات در شبکههای اجتماعی آن را در معرض دید مخاطبانتان قرار دهید. سعی کنید محصولاتی که تهیه میکنید از کیفیت و زیبایی بصری خوبی برخوردار باشند. استفاده از نماد اعتماد را فراموش نکنید. شاید بتوانید یک برند جدید را به نام خودتان ثبت کنید، برندی که در ذهنها ماندگار شود.
در صورتی که کسب و کار اینترنتی شما با استقبال رو به رو شود کم کم باید آن را از محیط خانه فراتر برده و یک کارگاه تولیدی برای ساخت محصولتان در نظر بگیرید. البته نباید آموزش و استخدام کارکنان جدید را هم فراموش کرد. این ایده قابلیت زیادی برای پیشرفت دارد. ساخت بدلیجات، شمع، مواد غذایی، خیاطی، چرم دوزی، وسایل تزئینی، تابلوی نقاشی و … همه جزء مواردی هستند که در بازار علاقه زیادی را به خود جلب میکنند.
۳. دراپ شیپینگ (خرید از انبار و فروش به مشتری)

تا اینجا به کسب و کارهایی اشاره داشتیم که برای آن به انبار احتیاج داشتید. در مورد دراپ شیپینگ این نیاز وجود ندارد. در این کسب و کار محصول توسط یک شخص ثالث تولید و انبار میشود و حتی از جانب شما آن را برای مشتری میفرستد! در حقیقت کاری که شما انجام میدهید بازاریابی و ارائه خدمات پس از فروش است. این همان کاری است که دیجیکالا با آن شروع به فعالیت کرد و حالا شاهد پیشرفت آن هستیم.
شخص ثالث طرف قرارداد شما میتواند در داخل یا خارج از کشور باشد اما باید مطمئن شوید میتوان در تحویل به موقع محصول روی آن حساب کرد چرا که تجربه مشتری تعیین کننده میزان موفقیت شما خواهد بود.
در مواردی هم شما میتوانید بنا به توافق با نهایی شدن خرید، از طرف قرارداد بخواهید محصول را به انبار شما بفرستد و برای اطمینان بیشتر، کار ارسال و تحویل به موقع به مشتری را خودتان انجام دهید.
ممکن است کسب و کارهای زیادی در این زمینه مشغول باشند اما شما میتوانید در این موارد به رقابت با سایرین بپردازید:
- گلچین ساختن محصولات از تامین کنندگان مختلف. میتوانید فروشگاهتان را به یک حوزه خاص محدود کرده و محصولات باکیفیت را در آن به فروش برسانید.
- استفاده از محتوای باکیفیت در سایت و ارائه خدمات مشتریان مناسب بر ارزش محصولاتتان اضافه میکند.
- هدف قرار دادن یک جامعه یا منطقه خاص با توجه به هزینه ارسال، کمک کننده است.
- هدف قرار دادن مشتریان با توجه به رویدادها و فصلهای مختلف هم مورد دیگری است که توجه کاربران را به خود جلب میکند.
۴. ارائه خدمات چاپ روی کالا
این مورد کمی به ایده دراپ شیپینگ شباهت دارد. نیازی نیست انبار داشته باشید یا اینکه کالا را شما به دست مشتری برسانید. انعطاف بیشتری هم در کارتان وجود دارد. میتوانید روی محصولات با زمینه سفید یا ساده، طرح و مارک چاپ کنید.

محصولات زیادی وجود دارد که میتوان این کار را با آن انجام داد: لوازم التحریر، کلاه، کوله پشتی، پتو، ماگ، کفش، لباس و … . کارتان به تامین کننده یا تامین کنندگانی بستگی دارد که با آنها طرف قرارداد شدهاید.
گاهی این فعالیت در یک حوزه خاص یا حتی با توجه به فرهنگ مشترکی که در بین ایرانیان وجود دارد میتواند توجه زیادی را به خود جلب کند. اگر میخواهید خودتان این کسب و کار اینترنتی را داشته باشید ببینید مردم بیشتر در چه موردی اشتیاق نشان میدهند، چه چیزهایی باعث میشود احساس غرور کرده و کار شما را با دیگران به اشتراک بگذارند؟ خودتان چه؟ از علاقه به حیوانات خانگی و گیم گرفته تا میهن دوستی همگی عواملی موثر در این حوزه هستند و با کمی خلاقیت به خرج دادن ممکن است بتوانید از علایق مخاطبان به درآمد دست پیدا کنید.
اگر مهارت طراحی دارید از خلاقیت خودتان استفاده کنید در غیر این صورت بد نیست از یک طراح با استعداد هم کمک بگیرید.
۵. فروش تخصص و ارائه مشاوره
این هم یکی دیگر از روشهای کسب و کار اینترنتی در منزل است که با خدمات سر و کار دارد. فروش خدمات نسبت به فروش محصولات فیزیکی سادهتر است اما در این مورد زمان اهمیت بیشتری پیدا میکند. در کسب و کارهای خدمات محور، زمان واقعا طلا است.
افراد دارای تخصصهای خلاقانه مانند طراحی یا بازاریابی میتوانند در نقش فریلنسر یا مشاور برای سایر شرکتها به صورت دورکار حاضر شوند. برخی هم ممکن است به افراد منفرد خدمات ارائه دهند.
کسب و کارهای خدمات محور میتوانند در این زمینهها شکل بگیرند:

- تدریس
- نظافت منزل
- نویسندگی فریلنس
- آموزش خصوصی
- دستیار مجازی
- گرداندن و مراقبت از حیوانات خانگی
- بازاریابی
- طراحی
کسب و کارهای خدمات محور اغلب نیازمند شبکه سازی وسیع و خوشنامی است. مشتریان راضی به تدریج و با گذشت زمان به خرید خدمات شما ادامه خواهند داد.
به همین دلیل هم ضرورتا برای خوب پیش رفتن کار نیازی نیست مشتریان زیادی داشته باشید. بسته به خدماتی که ارائه میدهید حتی ممکن است یک مشتری پر و پا قرص برای کار تمام وقت شما در خانه کافی باشد.
۶. فریلنسینگ یا آزاد کاری
فریلنسینگ یکی پرطرفدارترین گزینهها برای داشتن کسب و کار اینترنتی در خانه است. در این روش شما باید دارای یک تخصص باشید و برای مشتریان پروژههای مربوط به تخصصتان را تکمیل کرده و هزینه دریافت کنید. بسیاری از شرکتها به دلیل نداشتن زمان، نیرو و مهارت کافی به برونسپاری برخی از امور روی میآورند و به دنبال افرادی هستند که بتوانند کارشان را با کیفیت و به موقع تحویلشان دهد.
ناگفته نماند که اگر میخواهید وارد این حوزه شوید و ببه عنوان یک نویسنده فریلنسر فعالیت کنید، باید کارتان از کیفیت خوبی برخوردار باشد. به این ترتیب کارفرماهای راضی را برای پروژههای بعدی حفظ کرده و از روی رزومه و نمونه کارهای خوب میتوانید کارفرمای جدید جذب کنید.
اگر دارای تخصصهایی مانند نویسندگی و تولید محتوا، کارشناسی سئو و مدیریت سایت، مدیریت شبکههای اجتماعی، بازاریابی دیجیتال، گرافیک، کارشناسی طراحی تبلیغات و لوگو، ویرایش و ساخت ویدیو و انیمیشن، مترجمی، طراحی سایت و … هستید به راحتی میتوانید وارد این کار شوید. برای شروع از سایتهای واسطه بین کارفرما و فریلنسر مانند پونیشا دست به کار شوید، البته این سایتها از کارفرما و فریلنسر هزینهای را به عنوان حق واسطه دریافت میکنند.

۷. وبلاگ نویسی
برای کسب درآمد از طریق وبلاگ باید صبر و حوصله زیادی به خرج بدهید. میتوانید در حوزه مورد علاقه خود یک وبلاگ راه انداخته و به تولید و انتشار محتوای باکیفیت در آن مشغول شوید. برای این کار باید در مورد سئو، کپی رایتینگ، فوتوشاپ، پلاگینهای مختلف، مدیریت و استراتژی محتوا و … کمی اطلاعات داشته باشید.
در انتخاب موضوعات و مطالب باید دقت به خرج دهید و همه فاکتورهای دخیل در الگوریتمهای گوگل را هم رعایت کنید تا در نتایج موتورهای جستجو بتوانید در صفحه اول ظاهر شوید.
با کسب رتبه خوب در نتایج جستجو و افزایش یافتن تعداد بازدید کنندگان وبلاگ میتوانید از طریق دریافت سفارش تبلیغ و نمایش آن روی وبلاگ یا وبسایت خود به درآمد دست پیدا کنید. استفاده از گوگل ادسنس هم میتواند در این صورت برایتان درآمد داشته باشد اما برای ایرانیان دشواریهایی وجود دارد. استفاده از این روش را صرفا برای کسب درآمد توصیه نمیکنیم زیرا به درآمد رسیدن از این راه زمان زیادی به طول میانجامد.
۸. ساخت و فروش ویدیوهای آموزشی

پیش از این گفتیم که در کسب و کارهای خدمات محور زمان حکم طلا را دارد. شما میتوانید به جای ارائه خدمات در زمان واقعی آن را به شکل ویدیو و سایر فایلهای دیجیتالی درآورده و به فروش برسانید. مثلا میتوانید دورههای آموزشی تدریس خود را ضبط کنید و به صورت پکیج بفروشید. ساخت اپلیکیشن، پادکست، انیمیشنهای آموزشی، ویدیوهای مشاوره و کتاب الکترونیک از جمله مواردی است که به شرط کیفیت و بازاریابی خوب میتواند برایتان درآمدزا باشد. به این منظور هم به ساخت سایت فروشگاهی، دریافت نماد اعتماد و تبلیغات هدفمند در شبکههای اجتماعی نیاز خواهید داشت.
۹. تدریس آنلاین
این روش هم یک کسب و کار اینترنتی در خانه به حساب میآید. اگر معلم، استاد دانشگاه، مشاور، مربی ورزش، رقص و … هستید میتوانید از این راه به درآمد جانبی دست پیدا کنید.
هر شخصی در هر زمینهای میتواند این کسب و کار اینترنتی در منزل را راه انداخته و به آموزش جوانان کمک کند.
۱۰. تولید محتوا
از آنجا که هر روز کسب و کارهای بیشتری سعی میکنند در دنیای آنلاین خود را به مخاطبان بشناسانند اهمیت تولید محتوای با کیفیت بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

اگر در ترجمه یا کپی رایتینگ تبحر دارید بد نیست از این مهارت خود برای راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی در خانه استفاده برده و از طریق آن درآمد کسب کنید.
تولید محتوا به فریلنسینگ شباهت بسیار دارد با این تفاوت که وقتی شما خودتان را به کارفرما ثابت کردید میتوانید برای مدتی طولانی مشغول به کار باشید و دیگر کار شما به صورت پروژهای نخواهد بود.
۱۱. دیجیتال مارکتینگ و مدیریت شبکههای اجتماعی
بسیاری از کسب و کارها برای مدیریت شبکههای اجتماعی خود جویای افرادی هستند که با دیجیتال مارکتینگ آشنایی دارند. اگر شما هم در این زمینه اطلاعات خوبی دارید و در ثانی قواعد تبلیغات در شبکههای اجتماعی مختلف را میشناسید بد نیست به آگهیهای استخدام مدیر برای شبکههای اجتماعی که این روزها کم هم نیست نگاهی بیندازید.
۱۲. کسب درآمد از طریق اینستاگرام
وقتی سخن از شبکههای اجتماعی به میان میآید امکان ندارد نام اینستاگرام در ذهنتان به شما چشمک نزند. اینستاگرام یکی از محبوبترین اپلیکیشنها در بین کاربران ایرانی است. راههای زیادی برای کسب درآمد از آن به وجود آمده و البته افراد زیادی هم در حال حاضر از این طریق درآمدهای ریز و درشت کسب میکنند. میتوانید روی اینستاگرام به عنوان یک کسب و کار اینترنتی در خانه حساب کنید. در ادامه به معرفی انواع اشکال کسب درآمد از این راه خواهیم پرداخت:
کسب درآمد با مدیریت اینستاگرام برای شرکتهای مختلف
بسیاری از کسب و کارها متوجه شهرت مثال زدنی اینستاگرام در بین کاربران ایرانی شدهاند و اکثرا تلاش میکنند به منظور برندسازی یا به دست آوردن مشتری فعالیت خود را به صورت حرفهای در این اپلیکیشن آغاز کنند. این شرکتها به افرادی نیاز دارند که با اینستاگرام، تبلیغات در اینستاگرام و ابزار تجزیه و تحلیل مربوط به آن آشنایی خوبی داشته باشند.
آگهیهای زیادی برای جذب مدیریت اینستاگرام برای کسب و کارها وجود دارد که با ارائه درخواست و ثابت کردن توانایی خود میتوانید این کسب و کار اینترنتی در منزل را آغاز کنید.

اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر به فردی گفته میشود که به سبب شهرتی که در بین کاربران پیدا کرده میتواند روی آنها تاثیر ایجاد کند. بازیگران، ورزشکاران، خوانندگان و افرادی که به هر شیوه توانستهاند طرفداران زیادی پیدا کنند و پیجشان فالوورهای زیادی دارد در دسته اینفلوئنسرها قرار میگیرند. این افراد با بازی کردن در ویدیوهای تبلیغاتی یا پست کردن و انتشار تبلیغات برندهای مختلف از جانب آنها به درآمد خوبی دست پیدا میکنند.
جذب فالوور
کسب درآمد از طریق تبلیغ فقط مختص اینفلوئنسرها نیست. اگر بتوانید یک پیج یا کمپین جذاب راه انداخته و فالوور زیادی را به سمت آن جذب کنید شما هم میتوانید از این راه درآمد داشته باشید. البته رسیدن به این نقطه تلاش زیادی میطلبد و زمان زیادی هم طول میکشد. برای این کار باید به علایق مخاطبان هم توجه خاصی داشته باشید باید بدانید چه چیزی میتواند مخاطبان بیشتری را به سمت شما بکشاند.
فروش محصولات فیزیکی یا دست ساز

قبلا درباره فروش محصولات و صنایع دستی در فروشگاه اینترنتی صحبت کردیم. فضای شلوغ اینستاگرام میتواند برای سفارش گرفتن و فروش محصولات شما نیز مناسب باشد.
همانطور که قبلا هم گفتیم سعی کنید محصولتان باکیفیت باشد، برای نمایش آن از روشهای مناسب تبلیغاتی استفاده کنید و این را هم اضافه میکنیم که پاسخ دادن به کامنتهای مثبت و منفی کاربران را هم فراموش نکنید. نکته مهم دیگر این است که باید به طور مرتب پیجتان را چک کنید چون اگر کاربری از محصول شما خوشش بیاید اما متوجه شود مدتها است که در پیجتان فعال نبودید مطمئنا از خرید کردن منصرف میشود. استفاده از هشتگهای مناسب هم میتواند در دیده شدن محصولتان نقش مهمی را ایفا کند. میتوانید فالوورهای رقبایتان را هم فالو کنید. به این ترتیب افرادی که به زمینه کاری شما علاقه دارند با مشاهده حساب شما مطمئنا به شما هم سر خواهند زد و چه بسا ممکن است به مشتری بعدی شما تبدیل شوند.
نکات مهم برای کسب درآمد از طریق اینستاگرام
- حضور مرتب و غایب نبودن در اینستاگرام برای مدت طولانی
- استفاده از هشتگهای مناسب
- فالو کردن فالوورهای رقبا
- استفاده از امکانات جدید اینستاگرام
- استفاده مناسب از استوریها برای پیشنهادات لحظهای یا درج تگ پیج یا پروفایل در آن
- استفاده از لایو برای معرفی کسب و کار و پاسخ به سوالات پرتکرار
- استفاده از پستهای باکیفیت (کپی نکردن، اضافه کردن کپشن، صرف وقت بیشتر برای تدوین پست و …)
- استفاده از پستهای متنوع (ویدیو، تصویر، متن، پستهای مناسبتی)
- تعامل داشتن با فالوورها و پاسخ دادن به کامنتها و دایرکتها
- ارتباط یافتن با افراد تاثیرگذار
- عدم استفاده از فالوور فیک یا برنامههایی که وعده افزایش فالوور میدهند
- تبدیل کردن فالوورها
- ایجاد وبسایت
۱۳. کسب درآمد با تلگرام

تلگرام هم یک پیامرسان محبوب در بین کاربران ایرانی است. از زمان ظهور این اپلیکیشن کسب و کارهای زیادی در آن مشغول شدند. با وجود فیلترینگ هم افراد و مشاغل زیادی به تلگرام وفادار ماندند. مدیریت محتوا در این شبکه به منظور برندسازی برای کسب و کارها هنوز هم قدرت دارد.
حتی زنان خانه دار با ایجاد کانال و فروش وسایل دست سازی مانند بدلیجات و بافتنیها به کسب درآمد مشغول شدند. برخی هم به راهاندازی کانالهای سرگرم کننده یا خبری روی آورده و وقتی تعداد اعضای آن به صدها هزار نفر میرسد از دریافت هزینه برای گذاشتن تبلیغات در کانالها و گروههای بزرگ خود به درآمد دست پیدا میکنند (البته این کار زمانبر است). در شهرها و روستاهای کوچک هم ایجاد کانال به سبک دیوار برای فروش اجناس دست دوم یا تبلیغ محصولات از جمله مواردی هستند که میتوانند درآمدزا باشند.
شاید در ابتدای راه به نظر برسد داشتن کسب و کار اینترنتی در منزل راحت است، این موضوع به این بستگی دارد که از چه دیدی به قضیه نگاه میکنید. اگر کار دشوار به نظرتان کاری است که قدرت بدنی زیادی میطلبد یا تخصص بالایی نیاز دارد بله این کار راحت است اما در عوض به پشتکار و تلاش زیادی نیاز دارد. مداومت ورزیدن، انتخاب درست و کیفیت جزء مواردی است که در موفقیت شما میتواند نقشی حیاتی داشته باشد. پس قبل از شروع از تحقیق غافل نشوید، ایده خود را ارزیابی کنید، کارتان را در مقیاس کوچک مورد آزمایش قرار دهید تا دچار ضرر سنگینی نشوید و در نهایت اینکه مشتری مدار باشید چون همیشه حق با مشتری است.