شرکت دراپ باکس (Dropbox) به مدیرعاملی درو هیوستون (Drew Houston) در راس هرم موفقیت قرار دارد و اخیرا به یک شرکت سهامی عام تبدیل شده است. این شرکت در واقع اولین مجموعه استارتاپ از شرکت سرمایه‌گذار وای کامبینیتر (Y Combinator) است که توانست عرضه اولیه‌ سهام داشته باشد.

دراپ باکس، سرویس به اشتراک گذاری فایل است که در سال ۲۰۰۷ با ۲ نفر کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ کارمند دارد. امروزه، این شرکت به بیش از ۵۰۰ میلیون نفر خدمات ارائه می‌دهد و گردش مالی سالانه یک میلیارد دلار ایجاد می‌کند.

در ماه اکتبر امسال درو هیوستون مدیر‌عامل و بنیان‌گذار شرکت دراپ باکس، برای اولین بار در لیست فوربز 400 (Forbes 400) قرار گرفت. فوربز 400 فهرستی از ثروتمندترین میلیاردرهای آمریکا است.

در اوایل کار، مشکلات زیادی بر سر راه هیوستون و شرکتش قرار گرفته بود و مدام با موانع مختلف دست و پنجه نرم می‌کرد. در واقع ۱۰ سال طول کشید تا شرکت دراپ باکس به موفقیت کنونی خود برسد. اما هیوستون هیچ‌وقت دست از تلاش نکشید و علی‌رغم تمام فرصت‌هایی که برای فروش شرکت داشت، باز هم به کار خود ادامه داد. در سال ۲۰۰۹ استیو جابز (Steve Jobs) بنیان‌گذار کمپانی اپل (Apple)، به او پیشنهاد داد تا شرکت خود را به اپل بفروشد. اما هیوستون به دلیل اطمینان از موفقیت استارتاپ خود، با این پیشنهاد موافقت نکرد.

داستان موفقیت درو هیوستون

بیوگرافی درو هیوستون

درو هیوستون از سن ۵ سالگی، برنامه‌نویسی را شروع کرد و زمانی که به دوره‌ نوجوانی رسید، روی ایده‌های استارتاپی کار می‌کرد. او اولین شرکت خود را در زمان تحصیل در کالج راه‌اندازی کرده بود که مجموعه‌ای در خصوص آمادگی برای آزمون اس ای تی (SAT) بود. هیوستون قبل از شروع سال سوم تحصیل خود در کالج ماساچوست، یک سال مرخصی گرفت تا با یکی از معلم‌های دبیرستانش روی ایده‌ شرکت آمادگی برای آزمون SAT کار کند. هدف این شرکت کمک به دانش‌آموزان برای گرفتن نمره عالی در آزمون‌های SAT بود.

بعد از فارغ‌التحصیلی، هیوستون امیدوار بود تا بتواند یک شتاب‌دهنده استارتاپ پیدا کند، اما تلاش او با شکست مواجه شد. او در سال ۲۰۰۵، سعی کرد تا استارتاپ خود را در اولین گروه از شرکت‌ وای کامبینیتر وارد کند. هیوستون در سال ۲۰۰۷ یعنی ۲ سال بعد، دراپ باکس را در پاسخ به یک مشکل فنی شخصی، تأسیس کرد.

راه‌اندازی دراپ باکس

داستان راه‌اندازی استارتاپ دراپ باکس به این صورت بود که هیوستون اغلب اوقات، فلش درایو خود را در شرکت جا می‌گذاشت. فلش درایو او حاوی اطلاعات مهمی بود که هیوستون در منزل به آن‌ها احتیاج داشت. بنابراین تصمیم گرفت برای حل این مشکل، اقداماتی انجام دهد؛ از این رو کدنویسی را آغاز کرد.

موفقیت درو هیوستون در راه‌اندازی دراپ باکس

هیوستون مجددا برای شرکت وای کامبینیتر درخواست فرستاد اما این‌ بار برای استارتاپ دراپ باکس. درخواست او باز هم به نحوی با مشکل مواجه شد. در آن زمان پاول گراهام (Paul Graham) یکی از بنبان‌گذاران شرکت وای کامبینیتر، از ایده‌ او خوشش آمد. گراهام به هیوستون گفت برای این که با درخواست او موافقت شود، باید یک شریک و هم‌بنیان‌گذار برای دراپ باکس پیدا کند. زیرا یک هم‌بنیان‌گذار می‌تواند برای حل مشکلات به او کمک کند تا در شرایط سخت و حساس، جا نزند.

هیوستون کمتر از ۲ هفته فرصت داشت تا یک نفر را معرفی کند و بالاخره توانست فردی را در دانشگاه ام آی تی (MIT) پیدا کند تا یک هم‌بنیان‌گذار داشته باشد. آرش فردوسی که یکی از دانشجو‌های دانشگاه MIT بود، از طریق یک ویدیو با هیوستون آشنا شد. پس از مکالمه ای که بین این ۲ صورت گرفت، فردوسی مصصم شد تا از دانشگاه انصراف دهد و با هیوستون همکاری کند.

جذب سرمایه‌گذار

با ورود فردوسی به دراپ‌باکس، هیوستون توانست وارد مجموعه وای کامبینیتر شود.او با یک سرمایه‌گذار افسانه‌ای به نام مایکل موریتز (Michael Moritz) رئیس شرکت سکویا کپیتال (Sequoia Capital) ملاقات کرد. این مرحله به موفقیت درو هیوستون کمک شایانی کرد. بعد از ملاقات، اولین سرمایه‌ وارد حساب دراپ‌باکس شد و بودجه‌ شرکت از ۶۰ دلار به ۱/۲ میلیون دلار رسید.

موفقیت درو هیوستون در جذب سرمایه

در سال ۲۰۰۸ یعنی دقیقا یک سال پس از دریافت بودجه، دراپ‌باکس به صورت رسمی و عمومی شروع به کار کرد. از همان ابتدا، روش‌های بازاریابی هوشمند برای رشد این شرکت در نظر گرفته شد. کتاب گوریلا مارکتینگ (Guerilla Marketing) برای شروع کار به آن‌ها خیلی کمک کرد. در دوره‌ تست بتای اولیه این سرویس، شرکت دراپ باکس ویدیو‌های دمو تولید کرد که با وایرال شدن به جذب صد‌ها هزار کاربر کمک کرد. علاوه بر آن، فضای رایگان در اختیار کابران قدیمی و جدید قرار گرفت که همین موضوع موجب رشد این شرکت شد.

در همین زمان، استیو جابز با هیوستون جلسه‌ای گذاشت. او در شروع جلسه از دراپ باکس تعریف کرد و سپس به هیوستون پیشنهاد داد تا شرکت خود را به کمپانی اپل بفروشد. هیوستون بلافاصله درخواست او را رد کرد؛ زیرا او معتقد بود که جابز پس از تعاریف بسیار، قصد داشت این شرکت را اساسا از بین ببرد.

موفقیت دراپ باکس

دراپ باکس توجه مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) مدیر‌عامل شرکت فیسبوک (Facebook) را هم به خود جلب کرد. در سال ۲۰۰۹، زاکربرگ به هیوستون در فیسبوک پیغام داد و اعلام کرد که بسیاری از از افرادی شاغل در فیسبوک، عضو دراپ باکس هستند.

در سال ۲۰۱۳، هیوستون در دانشگاه MIT سخنرانی کرد. او در این سخنرانی گفت که

این جا همان جایی است که هم‌بنیان‌گذار خود را پیدا کردم. به همین دلیل این‌ مکان را یکی از عوامل موفقیت خود می‌دانم.

درو هیوستون

در سال ۲۰۱۴، فاز توسعه دراپ‌باکس اجرا شد. این شرکت در حال حاضر خدمات نرم‌افزاری را به بیش از ۲۰۰۰۰۰ کسب و کار ارائه می‌دهد. به تازگی دراپ باکس برنامه جدید خود را معرفی کرده و طبق این برنامه، سهام شرکت در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

امروزه، شرکت دراپ باکس به عنوان یکی از موفق‌ترین شرکت‌های تحت سرمایه‌گذاری وای کامبینیتر، در نظر گرفته می‌شود. به این ترتیب موفقیت درو هیوستون روز به روز بیشتر شده است.