اکثر کارآفرینان و متخصصان با انگیزه از اهمیت سرمایه‌گذاری روی خودشان آگاه هستند. به عبارت دیگر باید روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید تا میزان استقامت‌تان را بهبود داده و مهارت‎های با ارزشی را در طول زمان در خود ایجاد کنید. تاکنون بسیاری از مالکان کسب‎وکار، طرح‎های مربوط به کسب‎وکارشان را برای اهداف سال بعدی تنظیم کرده‌اند. برای آشنایی با مهارت ضروری کارآفرینان با وبلاگ استارتاپت همراه باشید.

مسیر آن‌ها در طرح کسب‎وکار به احتمال زیاد شامل دست یافتن به رشد هدفمند، راه‌اندازی محصولات، ورود به بازارهای جدید، شرکت در برخی از رویدادها و ایجاد رابطه با افرادی خاص است. اگر شما اهداف و معیارهای روشنی را برای برنامه‌ی سال آینده خود دارید پس شروع خوبی در پیش خواهید داشت.

با این وجود، برنامه‎ریزی برای دست یافتن به اهداف مهارت سازی هم به اندازه هدف‎گذاری برای کسب‎وکارتان اهمیت دارد و کمک می‎کند در حرفه خود موفقیت بیشتری کسب کنید. فرقی ندارد که شما برای بهبود نقاط ضعف خود یک بازه زمانی را در نظر می‎گیرید یا اینکه یک مربی استخدام می‎کنید تا در حوزه‎های جدید به شما کمک کند یکی از نقاط قوت‎تان را تقویت کنید، در هر صورت سرمایه گذاشتن روی یاد گرفتن یک مهارت هرگز حرکت بدی نیست.

با رشد بیشتر اقتصاد در کشورهای توسعه یافته و کاهش پیدا کردن نرخ بیکاری، حوزه کسب‎وکار رقابتی‎تر می‎شود و از طرفی دیگر شرایط در آن قابل پیش‎بینی نخواهد بود. بنابراین نباید از پرورش چند مهارت ضروری کارآفرینان در خود غافل بمانید.

گزارش اخیر Deloitte حاکی از آن است که در سال‎های پیش رو جهان کسب‏‌وکار به بیش‎ترین سطح از هم‎گسیختگی می‎رسد و همه چیز به این بستگی خواهد داشت که شرکت‎ها چطور مشتریان را درگیر می‎کنند و افراد حوزه کسب‎وکار چطور مهارت‎های جدید را می‎آموزند.

سوال چالش برانگیزی که با خواندن این مقدمه به آن می‎رسید از این قرار است که کارآفرینان با پرورش چه مهارت‎هایی در خود، می‎توانند تغییرات سرنوشت‎ساز ایجاد کنند؟

زمان آن رسیده که یک دوره آموزشی انتخاب کنید. کتاب بخرید. یک ناظر پیدا کرده و ذهن خود را باز کنید. ما در استارتاپت به شما ۱۵ مهارت ضروری کارآفرینان را معرفی می‎کنیم. به عنوان یک کارآفرین باید تلاش‌تان را به کار ببندید تا در این مهارت‌ها استاد شوید.

۱. برقراری ارتباط

وقتی ارتباطات شما هدفمند، روشن و تاثیرگذار نباشد کسب‎وکارتان سریعا می‎تواند از شرایط خوب خود فاصله بگیرد. در حقیقت، ارتباطات موثر می‎تواند در یک ایده انقلاب ایجاد کند و باعث شود به محصول یا برند خود زندگی جدیدی بدهید. استیو جابز تنها یک طراح نابغه و فردی خلاق نبود بلکه در کنار این موارد یک فرد قدرتمند در برقراری ارتباط نیز بود. چند دقیقه وقت بگذارید و به نکات اصلی سخنرانی‎ها و برچسب‎های بازاریابی او نگاهی بیندازید خیلی زود متوجه خواهید شد که او چطور اپل را به یکی از باارزش‎ترین شرکت‎های جهان تبدیل کرد. حتی بسیاری از متخصصان و روانشناسان معتقدند که برقراری ارتباط موثر مهم‎ترین مهارت ضوروی کارآفرینان است و یک کارآفرین توانا باید این مهارت را کسب کند.

مهارت ضروری کارآفرینان - همدلی

۲. همدلی

‌‌یکی دیگر از مهارت‌های ضروری کارآفرینان مهارت همدلی است. توانایی برقراری یک اتصال ذاتی، درک مشتریان و همدلی با آنها یکی از کلیدهای حفظ مخاطبان و رشد تعداد مخاطب است. در آغاز، همدلی به شما کمک می‎کند تا چالش‎های مخاطبان‎تان را ارزیابی کنید، نقاط حساس را شناسایی کنید و ببینید آیا آن‌ها مشتاق خرید راه حل شما هستند یا خیر. اهمیت این مهارت به این دلیل است که طبق مطالعات انجام شده، عدم وجود همدلی در بازار یکی از فاکتورهایی است که موجب شکست یک استارتاپ می‎شود. مشتریان شما متوجه می‎شوند که آیا شما واقعا به آن‌ها اهمیت می‎دهید یا خیر. وقتی شما انتخاب می‎کنید در دشواری‎ها، چالش‎ها و موقعیت‎های منحصربه‌فرد با آنها همدلی داشته باشید در حقیقت افق جدیدی را در روابط بین خود و آنها به وجود می‎آورید – شرایطی را ایجاد می‎کنید که مشتری احساس می‌کند اساس کار شما کمک به او در حل مشکل است و صرفا هدف‌تان کسب درآمد نیست.

۳. برندسازی شخصی

اقتصاد در حال مبدل شدن به دنیای شلوغی است که در آن کارآفرینان، فریلنسرها و حتی متخصصان حرفه‌ای سریع‎تر و بیش از پیش وارد حوزه ایده‎ها، استارتاپ‌ها و کارفرمایان می‎شوند. این یعنی اداره امور، تنها بخشی از ماجرا است. موردی که در حال حاضر اهمیت پیدا کرده برند شخصی شما است – به عبارت دیگر برند شخصی، پیام جامعی است که شما را توصیف می‎کند، نمایانگر دایره نفوذ شما است و نشان می‌دهد  بین همتایان، دنبال کنندگان، مشتریان، کارفرمایان و در کل بین عموم مردم چقدر اعتبار دارید و اعتماد دریافت می‎کنید. بدون داشتن برند قوی شخصی، نمی‎توان وارد بازار شد و در صورت ورود مطمئنا نمی‎توانید از پس موج شهرت منفی آنلاین بربیایید. پس بهتر است از این مهارت ضروری کارآفرینان غافل نمانید.

۴. شکل‌دهی استراتژی

گذشت آن روزها که می‌شد بدون هیچ برنامه‎ای کسب‎وکار را رشد داد. اکنون تعهدات و مشغله‌های بی‌شماری وجود دارد که در تلاشند برای مدتی هر چند کوتاه توجه افراد را به خود جلب کنند. توانایی برنامه‌ریزی – از چک‌لیست‌های ساده روزانه گرفته تا تصمیمات استراتژیک بلند مدت – یکی از ۱۵ مهارت ضروری کارآفرینان است که کمک می‎کند حرفه و کسب‎وکار شما به بقای خود ادامه دهد. در سال پیش رو، برای به دست آوردن اهداف بلند مدت باید توانایی استراتژی‌سازی را داشته باشید. با قطعه قطعه کردن اهداف بزرگ و تقسیم آن به اهدافِ کوچکِ پله‎وار در طول زمان، موفقیت‌های عظیمی را تجربه خواهید کرد.

۵. اعتبارسازی

 پنجمین مهارت ضروری کارآفرینان در ارتباط با اعتبار است. اعتبارسازی از نظر فنی مهارت دشواری نیست و می‎توان گفت یک مهارت نرم محسوب می‌شود. با این حال برای ارزش‌سازی و دست یافتن به برتری در دنیای کسب‎وکار امروز جزء حداقل‌هایی محسوب می‌شود که باید دارای آن باشید مخصوصا در بین نسل جدید و کانال‌های شبکه‎های اجتماعی! اگر برچسب نامعتبر و بی‌اصالتی به شما زده شود نمی‌توانید به این زودی‌ها شرایط را عوض کرده و به راحتی نظر دیگران را نسبت به کسب‌وکارتان تغییر دهید.

اگر کسب‎وکار خودتان را دارید باید بدانید که برچسب «نامعتبر» مانع پیشرفت شما خواهد شد. از هر فرصتی برای ارتباط پیدا کردن با مخاطبان خود استفاده کنید و به آنها نشان دهید که شما برای کمک به آنها همواره حاضر هستید.

۶. مدیریت امور مالی

مهارت مدیریت امور مالی یک مهارت ضروری کارافرینان محسوب می‌شود. آگاهی و توانایی اداره و رشد امور مالی کلید موفقیت کسب‌وکار و زندگی شخصی شما است. ناتوانی در مدیریت امور مالی، شما را با ریسک متزلزل شدن رو به رو می‌کند که اغلب در نهایت به ورشکستگی و بازگشت به کار تمام وقت منجر می‎شود. نظم و انضباط را توسعه دهید مخصوصا زمانی که پای خریدهای شخصی و کاری در میان باشد. تکنیک‎های فنی و کاربردی‎ای را بیاموزید که به شما کمک می‎کند درآمد خود را افزایش دهید. درآمد حاصل را در ایجاد مهارت‎های درست سرمایه‎گذاری کنید و در نهایت کسب‎وکار خود را در آینده در مسیر پیشرفت قرار دهید.

۷.  نوشتار متقاعد کننده

محتوای بصری مانند تصاویر، اینفوگرافیک‎ها و ویدیوهای باکیفیت برای بسیاری از کانال‎های شبکه‎های اجتماعی به یک واسطه اساسی تبدیل شده است. با وجود این، ارتباط نوشتاری هنوز هم در هنگام تاکید روی افکار مدیریتی، ایجاد متون متقاعدکننده برای صفحات فروش و الهام بخشیدن به مردم به عنوان فراخوان خرید، همچنان قدرت خود را حفظ کرده است. اگر مهارت نوشتار متقاعد کننده را نداشته باشید در بین سایر متخصصان حرفه‎ای رسانه، نمی‎توانید خود را برجسته بسازید. بعلاوه، برای بازاریابی از طریق ایمیل، پست‌های وبلاگ، کپی آن-پیج، پروپوزال‎های کسب‎وکاری و … نیز داشتن مهارت نوشتاری متقاعد کننده یکی از ۱۵ مهارت ضروری کارآفرینان به شمار می‎رود.

۸. فروش‌ها

بعد از تبحر پیدا کردن در مهارت‌های ضروری ذکر شده به مهارتی می‌رسیم که چراغ کسب‎وکارتان را روشن نگه می‌دارد. شرکتی که نتواند محصول یا خدمات خود را به فروش برساند، به سرعت از دایره کسب‎وکار خارج خواهد شد. صرف نظر از حرفه شما، حتی هنرمندان، توسعه دهندگان نرم‎افزار، نویسندگان، هر شخصی در هر رشته‌ای باید مهارت فروش را داشته باشد تا بتواند در دنیای کسب‎وکار ماندگار شود. اگر به بودجه احتیاج دارید مجبورید ایده خود را به سرمایه گذاران بفروشید. اگر می‎خواهید یک نقاش موفق باشید باید مردم را متقاعد کنید که آثار هنری شما را بخرند. فرقی ندارد در چه حرفه‎ای در حال فعالیت هستید در هر صورت مجبور به فروش هستید.

۹. ساخت ارتباط

در دنیای ارتباطات و اتصالات امروز، گرگ‌های تنها محکوم به انقراض هستند. در اقتصاد جدید، اجتماعی بودن یک استاندارد محسوب شده و ارزش شما با آن سنجیده می‌شود. در نتیجه برای پیشرفت به دیگران نیاز دارید. مخاطبان خود را تایید کنید، به آنها توصیه کنید، الهام بخش‌شان باشید و از نظر اخلاقی از آنها پشتیبانی کنید. به این ترتیب این شبکه ارتباطی به یکی از باارزش‎ترین منابع شما تبدیل می‌شود. دوستان موثر پیدا کرده، ارتباطی دوجانبه ایجاد کنید و این قابلیت را در خود بپرورانید تا در آینده فرصت‌های بزرگ و جدیدی را تجربه کنید.

۱۰. مدیریت استرس

مهارت ضروری کارآفرینان - مدیریت استرس

به دست آوردن چیزهای ارزشمند در زندگی آسان نیست. بنابراین باید انتظار رو به رو شدن با ناامیدی، کشمکش و استرس را داشته باشید. کلید روان ماندن و برنده شدن در بازی، مدیریت استرس و تغییر دادن جهت آن در مسیری است که خروجی مثبتی داشته باشد. شاید بخواهید این کار را با حفظ نظم و انضباط انجام دهید و شاید برای مبارزه با استرس تصمیم بگیرید ذهنیت خود را تغییر دهید، نماز بخوانید، مدیتیشن انجام دهید. در هر صورت مدیریت استرس باعث سلامت ماندن شما و کسب‎وکارتان خواهد شد و همواره شرایط بسیار خوبی را برایتان حفظ خواهد کرد.

۱۱. تست و آزمایش

اگر چیزی را امتحان نکنید هیچ درسی را هم یاد نخواهید گرفت. این موضوع در مورد راه‎اندازی محصول، تحقیق درباره بازار و به کار گرفتن مدل‎های کسب‎وکاری جدید، اهمیت بیشتری پیدا می‎کند. اجرای مرتب آزمایش‎های کوچک وتست‎های روشن بینانه می‎تواند پیشرفت‌های جدیدی در کسب‎کار برایتان به ارمغان بیاورد. آزمایش‎های شخصی یک شرکت برای اعتبارسنجی یکی از ایده‌های کسب‎وکاری در بازه زمانی ۳۰ روزه باعث شد یک محصول مشترک آموزشی با همکاری برندی بسیار معروف ایجاد شود. بهترین بخش ماجرا آن جا است که این دوره آموزشی آنلاین با قرار گرفتن در برابر دیدگان ۳۰۰.۰۰۰ مخاطب آن برند، ارتقاء پیدا کرد.

تست و اعتبار سنجی برای شرکت مذکور یک جریان درآمدی جدید ایجاد کرد و پایه کار را برای یک شراکت استراتژیک نیز فراهم ساخت. پش می‌توان آن را در لیست ۱۵ مهارت ضروری کارآفرینان گنجاند.

۱۲. استخدام و منابع بااستعداد

شناسایی افراد بااستعداد در هنگام استخدام، جزء مهارت‌های ضروری کارآفرینان است. از آنجا که شما نمی‎توانید همه کارها را خودتان انجام دهید در نهایت مجبور هستید از دیگران کمک بخواهید تا به اهداف خود دست پیدا کنید. به این منظورِ، باید در هنگام استخدام نیرو، توانایی شناسایی استعدادها را داشته باشید.  نباید کار را به هر کسی سپرد. از طرف دیگر، شما هم نباید شخصی را استخدام کنید که نتواند نیازهای کاری مورد نظر شما را برآورده کند. اگر دقت نکنید درگیر کارکنانی خواهید شد که انرژی و بودجه شما مصرف می‎کنند و در عوض هیچ ارزشی را برای کسب‎وکارتان ایجاد نمی‎کنند. در هنگام تحقیق برای استخدام نیروی بااستعداد باید انتخابگر، هوشمندانه و روش‎مند عمل کنید.

۱۳. مدیریت شکست

استرس می‎تواند استرس‎زا باشد. اما شکست می‎تواند ویرانگر باشد. شکست‎های بزرگ می‎توانند انگیزه شما را از بین ببرند و هفته‎ها، ماه‎ها و حتی سال‎ها روی ذهن‎تان اثر بگذارند. کسب‎وکار هم مانند ازدواج و بسیاری از کارهای هالیوودی همواره با شکست‎هایی روبرو می‎شود. رمز موفقیت در مقام یک کارآفرین این است که با ایجاد این مهارت ضروری کارآفرینان در خود، دوباره سر پا بایستد، خرده‎های باقی مانده را جمع کند، دوباره شروع کرده و از درس دردناکی که آموخته در مسیر خود استفاده کند تا دفعه بعد به نتیجه متفاوتی برسد.

۱۴. به اشتراک‌گذاری و همکاری

اشتیاق، تعهد و مهارت در به اشتراک‌گذاریِ مرتب و موثر کارها‎ی‎تان، شما را به دست یابی اهداف نزدیک‎تر می‎کند. تصادفی نیست که اطلاعات، به اشتراک گذاشتن، یافته‎های جمعی و متن باز بودن از جمله واژه‎هایی هستند که اقتصاد امروز بر آن تکیه دارد. مهارت به اشتراک‌گذاری اطلاعات و همکاری، در نمونه‌هایی چون  اندروید، ویکی‎پدیا و کیک‎استارتر باعث پدید آمدن خدمات و محصولاتی شد که سرنوشت صنایع را تغییر داده است. به اشتراک گذاشتن اهداف، پیشرفت و چالش‌های کانال‎های مختلف می‎تواند برایتان زمینه راهکارهای شگفت‎انگیز، روابط قوی و کسب‎وکاری رکوردشکن را مهیا کند.

۱۵. تفکر طراحانه

لازم نیست یک طراح گرافیک باشید تا بتوانید مهارت تفکر طراحانه را در خود ایجاد کنید. در کسب‎وکار، تفکر طراحانه به چهارچوبی برای ارزیابی مسائل و ایجاد راهکارها گفته می‌شود، در این چهارچوب مشکلات پیش روی شما‎ به شکلی منحصر بفرد و دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرند. مهارت تفکر طراحانه می‎تواند محصولات هوشمندانه و پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه‎های کسب‎وکاری مانند بازاریابی، تولید، برندسازی و مانند آن ایجاد کند.

در آغاز هر سال، کارآفرینان به عقب نگاه می‎کنند و دستاوردهای خود را از نظر می‎گذرانند. آنها در برابر دوره جدیدی قرار گرفته‎اند و زمان آن رسیده تا دوباره برنامه‎ریزی کنند اما این بار باید اهدافی فراتر از آنچه قبلا داشتند را در نظر گرفته و از عملکرد خود در سال قبل سبقت بگیرند.

راه‎های زیادی به منظور برنامه‌ریزی برای موفقیت کسب‎وکار در آینده وجود دارد اما سرمایه گذاشتن روی مهارت‎های خود یا بهبود مهارت‌های موجود یکی از هوشمندانه‎ترین تصمیماتی است که هر کارآفرینی می‎تواند همه ساله آن را به کار بگیرد. نظر شما چیست؟ اگر جدای از این ۱۵ مهارت ضروری کارآفرینان که در اینجا ذکر شد مهارت دیگری را سراغ دارید با ذکر دلیل آن را با مخاطبان این مقاله در میان بگذارید. قدردان توجه و بصیرت شما هستیم.