وکلا، وزرا و روانشناسان در چه مشترک هستند که با وجود تخصصهای متفاوت توانستهاند به مشاغل مدیریت منابع انسانی منتقل شوند؟ شاید جالب باشد که بدانید، حوزه مناسب انسانی مملو از حرفههایی است که کاملا از هم مجزا و واگرا هستند. اگر شما به کار در زمینه منابع انسانی بسیار علاقه دارید؛ اما از شغل یا تخصصی متفاوت از مشاغل مربوط به مدیریت نیروی انسانی یا مدیریت نیروی انسانی برخوردار هستید، در این مقاله با استارتاپت همراه شوید تا با روشهای انتقال افراد به مشاغل مدیریت نیروی انسانی آشنا شوید.
تدریجی حرکت کنید

- کار خود را با یک پست اداری در سازمان شروع کنید و به مرور وظایف مربوط به بخش مدیریت منابع انسانی را نیز برعهده بگیرید. این شیوه معمولا آسان است؛ زیرا بسیاری از مدیران مسئولیتهای کاری مانند حقوق و دستمزد، ارزیابی عملکرد یا مزایای کارکنان را بر عهده پرسنل اداری میگذارند و بدین ترتیب این افراد به تدریج وارد حیطه مشاغل مدیریت نیروی انسانی میشوند.
- با انجمنهای مربوط به منابع انسانی سازمان خود ارتباط برقرار کنید و در فعالیتهای اجتماعی آنها شرکت کنید تا فرصت ورود به این بخش فراهم شود. آشنایی با متخصصان بخش مدیریت نیروی انسانی کمک میکند تا هنگامی که مدیران این بخش در جستجوی یک کارمند جدید هستند، شما را انتخاب کنند. در این شیوه آنها شناخت بیشتری نسبت به شما دارند و با رزومه کاری و سابقه فعالیتهای مرتبطتان آشنا هستند، پس شما را در اولویت انتخاب خود قرار میدهند.
- در حالی که در پست دیگری برای شرکت کار میکنید، تمایل خود را برای انتقال به بخش مدیریت منابع انسانی ابراز نمایید و زمانی که این فرصت فراهم شد، به طور رسمی به این بخش منتقل شوید. شما همچنین میتوانید در ایام پرکار یا مرخصی کارمندان بخش منابع انسانی، برخی از مسئولیتهای روتین این بخش را بر عهده بگیرید.
- در مشاغل بینرشتهای حوزه منابع انسانی مانند آموزش یا استخدام فعالیت کنید.
- برای یادگیری مهارتهای مربوط به مدیریت منابع انسانی تلاش کنید و در برخی از دورههای آموزشی شرکت نمایید و مدرک تخصصی منابع انسانی دریافت کنید.
- شاید رشتههایی مانند کسب و کار، حسابداری و منابع انسانی مستقیما شما را به مشاغل حوزه مدیریت منابع انسانی سوق دهد؛ اما مطالعات علوم اجتماعی مانند جامعه شناسی یا روانشناسی نیز به شما کمک میکنند تا مسیر رسیدن به مشاغل HR هموارتر شود.
- از فرصت کارآموزی بهره ببرید. برای گذراندن دوره کارورزی لازم نیست که حتما در رشتههای مرتبط با مدیریت نیروی انسانی تحصیل کرده باشید. کارآموزان رشتههای مختلف از جمله مهندسی میتوانند کارآموزی خود را بخش منابع انسانی بگذرانند و از این طریق آموزش رایگان ببینند و سابقه حرفهای کسب کنند.
شانس خود را افزایش دهید
- مشاغل پیشین، آموزش و تجربیات خود را مرور کنید. در رزومه کاری خود هر یک از سوابق یا دورههایی را که با مدیریت منابع انسانی مرتبط است و شما را واجد شرایط کار در مشاغل این حوزه جلوه میدهد، برجسته سازید. البته انتظار نداشته باشید که کارفرمای موردنظر با سوابق شما ارتباط برقرار کند. پس برای مصاحبه، کاملا خود را آماده کنید، اطلاعات خود را درباره مهارتهای منابع انسانی افزایش دهید تا نظر مصاحبهگر را به خود جلب نمایید و در این بخش استخدام شوید.
- با افرادی که در زمینه استخدام در حوزه مدیریت منابع انسانی تاثیرگذار هستند یا درباره انتخاب داوطلبان تصمیم میگیرند، ارتباط دوستانه برقرار کنید. علاوه بر این، حضور خود را در شبکههای اجتماعی مانند لینکدین، توییتر و بسیاری از انجمنهای منابع انسانی پررنگتر کنید تا در اسرع وقت از فرصتهای ناب شغلی در حوزه مدیریت نیروی انسانی مطلع شوید.
- محل کار خود را از علاقه خویش به کار در پستهای مرتبط با منابع انسانی مطلع سازید و بپرسید که چگونه میتوانید برای بدست آوردن این مشاغل آماده شوید. یک مدیر خوب میتواند به طور خاص به شما بگوید که چه کاری باید انجام دهید تا به این پستها منتقل شوید. او همچنین میتواند به تدریج بخشهایی از وظایف حوزه منابع انسانی را برای کمک و آموزش به شما انتقال دهد (البته ابتدا با مدیر خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که ایشان با انتقال مروری شما به این بخش موافق است و شما را در این مسیر یاری میدهد).
- این موقعیت را با یک کسب و کار کوچک آغاز کنید؛ زیرا احتمال استخدام داوطلبان چند تخصصه در این شرکتها بیشتر است. شما ممکن است به عنوان مثال میتوانید در رشته فناوری اطلاعات تحصیل کرده باشید و با حسابداری نیز آشنا باشید و در یک شرکت کوچک استخدام شوید تا به دلیل نبود بخش تخصصی منابع انسانی، وظایف این بخش را نیز برعهده بگیرید.
- فهرستی از «مهارتهای رفتاری» مانند مهارتهای بین فردی و ارتباطی، برخورد با اطلاعات محرمانه و مهارت حل و فصل اختلافات را که با زمینه مدیریت منابع انسانی مرتبط است، تهیه کنید و آنها را طوری در رزومه خود برجسته سازید که در یک بررسی ۳۰ ثانیهای به راحتی شما را واجد شرایط نشان دهد.
- کار خود را با یک آژانس موقت آموزش و استخدام شروع کنید تا بعد از کسب تجربه، از طریق این آژانسهای موقت در مشاغل منابع انسانی سازمانهای معتبر مشغول به کار شوید.
انتقال به مشاغل موجود در مدیریت منابع انسانی، به مراتب آسانتر از انتقال به یک حرفه تخصصی یا فنی مانند مهندسی، فناوری اطلاعات، حرفههای حقوقی یا مراقبتهای بهداشتی است که به مهارت های فنی خاصی نیاز دارند و به غیر از موقعیتهای حاشیهای، انتقال به آنها چندان میسر نیست. مهارتهای مورد نیاز برای کار در مشاغل منابع انسانی، در حین فعالیت در این زمینه، به راحتی آموخته میشود. بنابراین شما میتوانید با راهنمایی متخصصان، مربیان یا مشاوران خوب در حوزه منابع انسانی به حرفهای در زمینه مدیریت نیروی انسانی منتقل شوید.