ابتدا باید بدانید که درونگرایی، مصیبت نیست! اگر بدانید چگونه از آن استفاده کنید، قدرت بزرگی خواهد بود؛ پس از اینکه یک فرد درونگرا هستید، ناراحت نباشید.
ظاهرا دنیای تجارت، به دنبال برونگرایی است و این موضوع، کاملا عاقلانه به نظر میرسد: به عنوان صاحب یک کسبوکار، برای رهبری تیم، مذاکره با شرکا و تعامل منظم با آنها، به کاریزما نیاز دارید. علاوه بر این، شما باید با افراد جدید ارتباط برقرار کنید و روابط با مشتریان خود را بهبود ببخشید.
شاید مواجه با این مسئولیتها برای یک فرد درونگرا، ترسناک یا حتی گیجکننده به نظر برسد. درونگراها بیشتر محیطهای آرام و تنهایی را ترجیح میدهند؛ اما آیا این بدان معنی است که آنها نمیتوانند یک کارآفرین موفق باشند؟
اگر شما یک فرد درونگرا هستید، نقاط قوت و ضعف خود را دارید و ممکن است در راه رسیدن به کسبوکار خودتان، چالشهای نسبتا بیشتری داشته باشید؛ اما اگر بدانید چگونه از تواناییهایتان استفاده کنید، مزیتهای بیشتری هم خواهید داشت.
ما در این مقاله از استارتاپت، سعی داریم تا شما را راهنمایی کنیم که با فرض درونگرا بودن، چگونه میتوانید بهترین کسبوکار مناسب خودتان را خلق کنید. پس با ما همراه باشید و این مطلب را از دست ندهید!

۱. حوزه کسبوکار خود را عاقلانه انتخاب کنید
اولین قدم، انتخاب دقیق کسبوکار شما است. پیش از نوشتن یک برنامه کسبوکار، در مورد ایده خود و ارتباط آن با شخصیت، نیازهای ذهنی و عاطفی خود با دقت فکر کنید:
- روی نقاط قوت خود کار کنید. غالبا اما نه همیشه، فرد درونگرا تمایل دارد که خود را به کارهای خاص و فردی، مشغول کند. مثلا شاید شما دوست داشته باشید که برنامههای کاربردی را در محل کار، کدگذاری کنید یا به عنوان سرگرمی، یک نجار ماهر شوید. در هر صورت، شما باید کسبوکاری بسازید که نقاط قوت تان را در بربگیرد. به طور حتم کاری وجود دارد که میتوانید انجام دهید یا کاری که میدانید برونگراها نمیتوانند خود را با آن تطبیق دهند؛ پس آن را کشف کنید.
- تقاضای تعامل را به حداقل برسانید. هنگامیکه برنامهریزی کسبوکار خود را آغاز کردید، مدلی را انتخاب کنید که نیاز به تعامل شخصی زیادی نداشته باشد. مثلا اگر از معاشرت لذت نمیبرید، میتوانید از مشاوره یا آموزش یکبهیک خودداری کنید. همچنین شاید بخواهید بیشتر به ابزارهای مفید، برای ایجاد کسبوکار خود اعتماد کنید تا افراد دیگر!
- از کارهای کوچک شروع کنید. کسبوکار شما هرچه باشد؛ آن را با کارهای کوچک آغاز کرده و فقط افراد مورد نیازتان را استخدام کنید. به این ترتیب، کمکم خودتان را به نقش جدید عادت میدهید و از برخورد اضافی با افراد و موقعیتهای تازه، خودداری میکنید.
۲. شرکایی پیدا کنید که شما را کامل کنند

اگر به شدت درونگرا هستید، بهتر است شرکای تجاری و کارمندانی پیدا کنید که شخصیت و مهارت شما را تکمیل میکنند. مثلا اگر از ایده جذب مشتری خارجی خوشتان نمیآید و دوست ندارید به طور کلی، با افراد صحبت کنید؛ با شخصی که به شدت برون گرا و اهل گفتگو است، تیم تشکیل دهید.
درونگرایی مجموعهای از نقاط قوت و ضعف است؛ از طرفی برونگرایی هم، چنین است! بنابراین اگر میخواهید کسبوکارتان بهترین عملکرد را داشته باشد، به ترکیبی از هر دوی آنها نیاز خواهید داشت.
۳. محیط دلخواه خود را ایجاد کنید
این شرکت و برند شما است؛ پس خودتان باید تعریفش کنید و به هر روشی که میخواهید آن را بسازید. بدیهی است که شما باید محدودههایی که بهترین عملکرد را برای کسبوکارتان دارد، در نظر بگیرید. اما حتما، سیاستها و ارزشهایی که متناسب با ماهیت درونگرای شما است، بهکار بگیرید. مثلا اگر شما ارتباطات مکتوب را به ارتباطات گفتاری ترجیح میدهید، ارتباط با تمام کارمندان خود که در خانه کار میکنند را کاملا از راه دور انجام دهید.
اگر ایده جلسات فروش یکبهیک را دوست ندارید، برای رسیدن به اهداف درآمدی خود، می توانید استراتژیهای بازاریابی درونگرای بیشتری را انتخاب کنید.
۴. از شبکهسازی و تعامل آنلاین استفاده کنید
اگر دوست ندارید که در دنیای واقعی با افراد سروکار داشته باشید، میتوانید به دنیای تعامل آنلاین، قدم بگذارید. مثلا به جای شروع با رویدادهای شبکهسازی، میتوانید شبکهسازی کاری خود را از طریق شبکههای اجتماعی انجام دهید. پس به ایمیلها و پیامهای فوری بهعنوان بخش عمدهای از تعاملهای خود، تکیه کنید و جلسات حضوری را فقط به زمان هایی اختصاص دهید که واقعا، لازم است.
البته مکالمه حضوری با افراد هم فوایدی دارد؛ بنابراین خودتان را به تعاملات آنلاین، محدود نکنید.
۵. اجتماعی شدن را تمرین کنید

اگرچه این امکان وجود دارد که شما کارآفرینی باشید که به تنهایی کار میکنید؛ اما من آن را توصیه نمیکنم. زیرا دیر یا زود، شما باید با افراد دیگری از جمله شرکا، مشتریها، کارمندان یا مربیان، ارتباط برقرار کنید. اگر شما در معاشرت، مهارت خوبی ندارید یا ترجیح میدهید که از آن دوری کنید؛ لازم است تا برای پیشرفت در آن، تمرین کنید. مکالمه و تعامل مانند هر چیز دیگری، احتیاج به مهارت دارند و با صرف وقت روی این تواناییها، میتوانید اصلاحشان کنید.
ابتدا با شرکت در رویدادهای شبکهسازی و گفتگو با سایر شرکتکنندگان آن، شروع کنید. همچنین، روشهای جدیدی را برای هدایت مکالمات به سمتی که میخواهید، یاد بگیرید. اینکار شاید در ابتدا، ترسناک به نظر برسد؛ اما بالاخره مهارت انجام آن را پیدا خواهید کرد.
۶. ناراحت بودن را یاد بگیرید
چند نکته مهم وجود دارد که بهتر است آنها را به خاطر بسپارید:
اول، درونگرا بودن، مصیبت نیست؛ اگر بدانید چگونه از آن استفاده کنید، قدرت بزرگی بهدست میآورید که باید بهدرستی با آن بازی کنید.
دوم، ممکن است با موقعیتهایی روبهرو شوید که شما را به عنوان یک فرد درونگرا ناراحت کند؛ اگر میخواهید یک کارآفرین موفق باشید، باید با ناراحتی خود کنار بیایید.
تنها از طریق همین ناراحتیها است که ما می توانیم خودمان را به چالش بکشیم و رشد کنیم تا چیزهای جدیدی یاد بگیریم و به موفقیتهایی برسیم که مردم، فقط رویای آن را دارند.