قبل از این که زندگی عادی و آرامتان را کنار بگذراید و به دنبال راه اندازی کسب و کار یا به اصطلاح کارآفرینی باشید بهتر است چیزهایی را در مورد کارآفرینی بدانید. این که از آمادگی یا عدم امادگی برای کارآفرینی آگاه نباشید احتمال شکست کسب و کار شما بسیار بالاست.
در واقع کارآفرینی یک پروسهی بسیار نفسگیر و طولانی مدت است که رسیدن به مرحلهی ثبات در آن، نیاز به تلاش و هزینه بسیار دارد. در صورت موفق نشدن کارتان هیچ خسارت مالیای قابل جبران نیست. پس این نکات را در نظر داشته باشید.
اگر هنوز هم مشتاقید که یک کارآفرین باشید بهتر است 10 موردی که نشانه عدم آمادگی برای کارآفرینی است را به دقت بخوانید. اگر حتی یکی از این موارد را در خود دیدید به دنبال کارآفرینی نباشید یا برای کارآفرین شدن سعی کنید خود را اصلاح کنید.
۱. شور و اشتیاق کارآفرینی دارید ولی برنامه نه!؟
اگر چه شور و اشتیاق ایجاد یک کسب و کار جدید و فعالیت به عنوان یه کارآفرین در این حوزه بسیار مهم و حیاتی است اما به تنهایی کافی نیست. برای کارآفرینی باید برای تک تک مراحل کاری و چگونگی کسب درآمد برنامهی دقیق داشته باشید. اگر این طور نیستید یا برنامهی دقیقی برای خود داشته باشید و یا دور کارآفرینی را خط بکشید.
۲. برای کارآفرینی سرمایه ندارید؟

بهتر است بدانید که کارآفرینی یک راه کسب درآمد سریع نیست که به وسیلهی آن بتوان به سرعت به سودهای بالا رسید. باید به اندازهای سرمایه یا درآمد جانبی داشته باشید که از پس مخارج روزانهی زندگی و همچنین مخارج کسب و کار جدیدتان نیز بر بیایید.
شاید ماهها و سالها طول بکشد تا کسب و کارتان به سود کافی برسد.
۳. ایدهتان به درد بازار نمیخورد؟
حتی اگر ایدهتان مشکلات زیادی را حل کرده و خدمات خوبی را ارائه دهد باز هم باید به سختی دنبال مشتری برای محصولتان باشید. مشتری چیزی نیست که به راحتی به دست بیاید.
۴. شروع کسب و کار با اتفاقات مهم زندگیتان همزمان شده است؟
در زندگی اتفاقاتی رخ میدهند که سیر زندگی فرد را کمی دگرگون میکند. به عنوان مثال ازدواج و یا صاحب فرزند شدن از این دست اتفاقات هستند که سبک زندگی فرد تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
شروع یک کسب و کار به خودی خود نیازمند توجه زیادی است پس اگر در شرایطی باشید که نتوانید با تمام قوای جسمی و ذهنی وارد عمل شوید به احتمال زیاد موفق نخواهید شد. اگر شرایط زندگیتان کمی پیچیده و به هم ریخته شده بهتر است کارآفرینی را کمی عقب بیندازید
۵. فقط میخواهید رئیس خودتان باشید؟
اگر از دست رئیس از خود راضی خودتان به ستوه آمدهاید و به همین دلیل میخواهید کسب و کار جدیدی را راه بیندازید این نکته را فراموش نکنید که مشتری، اولین رئیستان خواهد بود.
اگر مشتری محصولی که تولید میکنید را نپسندد، آن را نمیخرد پس شما مجبورید طبق خواستهی مشتری پیش بروید؛ درست مثل اطاعت از خواستههای رئیستان.
۶. آیا فقط شما نانآور خانهاید؟
اگر تنها نانآور خانواده شما هستید و خانواده منبع درآمد دیگری ندارد، بهتر است برای شروع کسب و کار جدید آن را همزمان با کار فعلی انجام دهید. پیشنهاد میشود تا وقتی که کسب و کارتان به ثبات مورد قبولی نرسیده کار دیگری برای گذران زندگی داشته باشید. اگر هم قصد چنین کاری دارید حتما مقداری پول برای گذران زندگی کنار بگذارید.
۷. هیچ تجربهای در صنعت مورد نظر ندارید؟
اگر تمام عمرتان فقط یک کارمند بودهاید و حالا میخواهید یک قنادی راهاندازی کنید فقط به دنبال یادگرفتن پختن شیرینی نباشید بلکه باید چگونگی مدیریت یک قنادی، جذب مشتری، روابط اجتماعی مناسب و… را هم یاد بگیرید.
۸. آیا میخواهید فقط کارهای مورد علاقهتان را انجام دهید؟
اگر فقط میخواهید کارهای مورد علاقهی خودتان را انجام دهید بهتر است تجدید نظر کنید چون در طی راهاندازی کسب و کار جدید به کارهای زیادی بر میخورید که هیچ علاقهای به انجام آن ندارید ولی برای پیشبرد کسب و کار مجبور به انجام آن هستید.
۹. در مورد تجارت چیزی نمیدانید؟
برای راهاندازی یک کسب و کار حتما نیاز نیست که MBA داشته باشید اما داشتن آن، درک بهتری در مدیریت، حسابداری، امور مالی و بازاریابی به شما میدهد و تضمین بیشتری به موفقیت کارتان میدهد. پس اگر هیچ علمی در مورد تجارت ندارید بهتر است آن را به صورت آکادمیک یا با دورههای گوناگون جبران کنید.
۱۰. به اندازه کافی مشتاق نیستید؟
برگردیم به مورد اول؛ در مورد اول بحث این بود که داشتن اشتیاق تنها به هیچ دردی نمیخورد و در کنار آن باید برنامه داشت. شاید این طور برداشت کرده باشید که شور و شوق برای ایجاد یک کار جدید اصلا سودمند نیست. بدون شک اولین کلید شروع یک کار جدید، علاقه و اشتیاق است ولی فقط مشتاق بودن به تنهایی کارآمد نخواهد بود.