سئو وب سایت (SEO) یا به عبارتی دیگر بهینه سازی وب سایت در موتورهای جستجو، ابزاری کارآمد است تا به وسیلهی آن بتوانیم رتبهی سایت را در موتورهای جستجو بهبود دهیم.
در این مقاله قصد داریم نکاتی در مورد ایجاد سئو وب سایت برای داشتن وب سایتی کارآمدتر را بررسی کنیم.
قبل از هر چیز بهتر است در مورد «اسپایدر» (Spider) در موتورهای نکاتی را بدانیم. تا به حال حین جستجو در موتورهای جستجو مثل گوگل دقت کردهاید که چرا این فرایند با این سرعت انجام میشود؟ آیا فکر میکنید که گوگل کلمهای که وارد کردهاید را در تمامی صفحات وب سایتها جستجو میکند؟ اگر این طور فکر میکنید کاملاً در اشتباهید؛ چون این فرایند به شدت زمانبر و کند خواهد بود.
در واقع موتورهای جستجو تمامی صفحات وب را در پایگاه دادهی خود ایندکس میکنند در زمان جستجوی کاربر، کلمات جستجوشده با صفحات ایندکس شده مقایسه میشوند.
اسپایدر همان طوری که تاحدودی از اسمش مشخص است (Spider به معنای عنکبوت) همان ابزاری است که با الگورتیم پیشرفتهاش، با سرعتی باورنکردنی صفحات دلخواه کاربر را پیدا میکند.
هدف موتورهای جستجو از ایجاد این ابزار، فقط پیدا کردن وب سایت ها نیست. بلکه به وسیله این ابزار می توان وب سایتها را با توجه به ارتباطشان به کلمهی جستجوشده رتبهبندی کرد. این فرایند از الگوریتمهای بسیار پیچیدهای بهره میبرد.
در ادامه 4 نکته برای ساخت سئو وب سایت را بررسی خواهیم کرد.
۱. از آنالیز غافل نشوید
- آنالیز وب سایت: آنالیز متا و کلمات کلیدی، متن های قابل مشاهده و کدهای موجود در صفحه و… می تواند در ساخت سئو وب سایت کمک شایانی به ما کند.
- آنالیز سایتهای رقیب: در هر زمینهای که فعالیت میکنید به احتمال زیاد رقیبهای موفقی خواهید داشت. برای فهمیدن راز موفقیت این وب سایتها باید بدانید که آنها چه کلمات کلیدی را انتخاب میکنند. 5 وب سایت اول در موتور جستجو را انتخاب کنید و به کمک سایتهای تحلیل سایت، سر از کار آن ها در بیاورید.
- انتخاب کلمهی کلیدی مناسب: در حین انتخاب کلمهی کلیدی برای وب سایت، باید از خود این سوال را بپرسید که کاربر برای پیدا کردن سایتهای مرتبط با موضوع کاری شما چه کلماتی را جستجو میکند؟
۲. تحقیق و توسعه روی کلمات کلیدی

- تحلیل کلمات کلیدی: لیستی از کلمات کلیدی پرکاربرد در زمینهی مرتبط با موضوع وب سایتتان تهیه کنید. تمامی کلماتی که ممکن است کاربر به اشتباه یا درست جستجو کند را در نظر بگیرید.
- ارزیابی پیشرفت رتبهبندی: از ابتدای کار بهتر است رتبهی سایتتان را در یک فایل اکسل ثبت کنید و به مرور زمان و طی فواصل زمانی معین این کار را تکرار کنید تا نموداری از پیشرفت رتبه سایت خود داشته باشید. در ابتدا این کار را هفتگی انجام دهید اما بعداً میتوانید این فاصله زمانی را به 30 تا 45 روز برسانید. بعضی از متخصصین اعتقاد دارند که رتبهبندی سایت اولویت اول سایت نیست بلکه ترافیک و بازدید کاربران اصل مهمتری است که باید آن را در نظر گرفت اما هنوز هم رتبهبندی پارامتر مهمی به شمار میآید.
- تعیین هدف: برای هر بخش از کاری که می خواهید برای سایت بکنید باید هدفی داشته باشید تا بتوانید میزان بازگشت پذیری آن را اندازه گیری کنید. حتی اگر اهدافتان ساده و پیش و پا افتاده هستن باز از نوشتن آنها دست بر ندارید. به عنوان مثال قصد دارید بازدید سایت را از 100 بازدید در روز به روزانه 200 بازدید برسانید.
۳. بهینهسازی محتوا
- عنوان: در انتخاب عنوان متحوایی که مینویسید دقت داشته باشید که در آن کلمهی کلیدی وجود داشته باشد.
- متاتگ: توضیحات و متاتگ تاثیر خوبی روی سئو وب سایت دارد. البته با تغییراتی که جدیداً اعمال شده است، متاتگ در رتبهبندی سایت تاثیر چندانی نخواهد داشت.
- سایت مپهای جدید برای گوگل و بینگ بسازید. این کار فرایند ایندکس کردن سایتتان را در موتور جستجو به شدت آسانتر میکند. این فایل را در در دو نسخهی XML و HTML تهیه کنید. در ابتدا بهتر است نسخهی HTML را بسازید. اما نسخهی XML در گوگل و بینگ راحتتر ارائه خواهد شد.
۴. تست سئوی سایت
- تست و اندازهگیری: از رتبهبندی موتورهای جستجو و بازدیدهای سایت برای ارزیابی و تست سایت استفاده کنید. به عنوان مثال با این روش میتوانید کارایی کلمات کلیدی را ارزیابی کنید. نتایج ارزیابی و تستها را میتوانید در یک فایل اکسل ذخیره کرده و آن را در دراز مدت بررسی کنید.
- نگهداری از سئو: نگهداری از سئو، انتخاب و تغییرات درست کلمات کلیدی می تواند رتبهی سایت را در موتورهای جسجو به شدت بهبود دهد. شما باید بدانید که لینکهای داخلی و خارجی موجود در سایتتان تا چه حدی مرتبط با سایت هستند.