جستجوی محلی برای کسبوکارهای کوچک یک امتیاز قدرتمند و بزرگ محسوب میشود. از هر ۵ مشتری، ۴ نفرشان به دنبال یافتن اطلاعات محلی هستند. این یعنی پاسخ به این سوال که سئوی محلی چیست اهمیت زیادی دارد، اگر کسبوکار شما در زمینه جستجوی محلی (سئوی محلی) بهینه نشده باشد، احتمالا ۸۰ درصد مشتریان بالقوه خود را از دست میدهید. مخلص کلام اینکه اگر میخواهید کسبوکار شما جریان پیشرفت خود را حفظ کند کمک گرفتن از سئوی محلی ضروری است.
ما در استارتاپت قصد داریم به شما کمک کنیم به این سوال که سئوی محلی چیست پاسخ دهید و کسبوکار خود را برای سئوی محلی بهینهسازی کنید. به همین منظور هم یک راهنمای جامع برایتان تهیه دیدهایم و لیستی از ابزار سئوی محلی، بهترین روشهای آن، چگونگی بهینهسازی برای Google My Business و … را در این راهنما گنجاندهایم.
با مطالعه این مقاله شناخت خوبی از نحوه بهینهسازی کسبوکار خود به دست آورده و یاد میگیرید از این راه چطور مشتریان محلی را جذب کنید.

سئوی محلی چیست؟
سئوی محلی به کسبوکارها کمک میکند محصولات و خدمات خود را در معرض دید مشتریان احتمالی محلی قرار دهند. موتورهای جستجو به منظور گردآوری اطلاعات محلی مناسب برای جستجوگران، به فاکتورهایی چون محتوای محلی، صفحات پروفایل شبکههای اجتماعی، لینکها و نقلقولها توجه میکنند تا بتوانند معنادارترین اطلاعات را در اختیار کاربران جستجوگر محلی قرار دهند.
بهترین تاکتیکهای سئوی محلی چیست ؟
حال که متوجه شدید سئوی محلی چیست، وقت آن رسیده برای پیشرفت در این مسیر ۳ اقدام را انجام دهید: الف) حساب Google My Business خود را بهینهسازی کنید، ب) سئوی آن پیج خود را با به روز نگهداشتن وبسایتتان بهبود دهید و ج) در دنیای وحشی وب خودتان را نشان دهید. شاید به نظرتان کاری نشدنی باشد اما با کمی صبر و پافشاری میتوانید در این ۳ حوزه عملکرد موفقی داشته باشید. با ما همراه باشید تا نگاه دقیقتری به این موارد و پاسخ سوال سئوی محلی چیست بیندازیم.
بهینهسازی Google My Business
گوگل در زمینه به اشتراک گذاشتن محتوا، مواردی را بیشتر میپسندد که خود بتواند از آن حمایت کرده و صحتش را تایید کند. Google My Business ابزاری است که به کسبوکارتان کمک میکند این امتیاز را در نزد گوگل داشته باشد. اگر گوگل تشخیص دهد که کسبوکار شما معتبر است، در فضای کناری جستجوی محلی، جایی را برای آن در نظر گرفته و به این ترتیب به شما پاداش میدهد.
برای اینکه مطمئن شوید کسبوکارتان برای Google My Business بهینهسازی شده در قسمت Google Posts حساب خود مشتریانتان را تشویق کنید تا دیدگاههایشان را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارند. شما هم به این دیدگاهها با ذکر و مشخص کردن موقعیت مکانی پاسخ بدهید. برای مثال در پاسخ مشتری بنویسید «از بازخورد شما درباره (نام محصول) در (نام شهر، استان) متشکریم. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است و امیدوارم باز هم با هم همکاری داشته باشیم. از جانب تیم (نام کامل شرکت) از شما قدردانی میکنیم.»
بروزرسانی وبسایت
از مقوله بهینهسازی کسبوکار برای Google My Business که بگذریم نوبت به بروزرسانی وبسایت میرسد. بیایید با هم به ۵ روش بروزرسانی برای وبسایت نگاه بیندازیم این روشها میتوانند سئوی محلی شما را بهبود دهند. البته پیش از هر اقدامی ابتدا باید بدانید سئوی محلی چیست ؟
۱. بهبود ساختار لینکهای داخلی
اگر چه لینکهای خارجیای که به سایت شما اشاره میکنند اهمیت خاص خود را دارند اما تنظیم ساختار لینکهای داخلی نیز میتواند باعث تقویت رتبه شما از نظر سئو شود.
چرا لینکهای داخلی مهم هستند؟ پاسخ این سوال به شرح زیر است، این لینکها:
- از هدایت کاربر در وبسایت پشتیبانی میکنند.
- در مورد معماری اطلاعات و سلسله مراتب وبسایت کمک کننده هستند.
- قدرت رتبهگیری و اعتبار صفحه را در بین صفحات توزیع میکنند.
اگر میخواهید ساختار لینک سازی داخلی سایت خود را بهبود دهید اما نمیدانید از کجا شروع کنید، بد نیست مقاله ما درباره انواع لینک سازی داخلی را مطالعه کنید.

۲. بهینهسازی URL، برچسب عناوین، تیترها، توضیحات متا و محتوا
وقتی پای محتوا به میان میآید باید توجه داشته باشید که تک تک پستهای وبلاگ، یک صفحه جدید ایندکس شده برای سایت شما هستند، صفحه جدیدی که روی آن باید از عبارتی هدفمند برای نشان دادن موقعیت جغرافیایی خود بهره بگیرید و فرصت جدیدی ایجاد کنید که در صفحات نتایج جستجو، کاربران بتوانند شما را پیدا کنند. هر بار که یک محتوا مینویسید باید با استفاده از کلیدواژههای حجیم در URL، عنوان، تیترها، توضیحات متا و بدنه محتوا، آن را برای موتورهای جستجو بهینهسازی کنید. اگر با هدفمند ساختن محتوا از نظر موقعیت مکانی مشکل دارید، میتوانید از داستانها و پژوهشها و تجارب موفق در مورد مشتریان خود استفاده کنید.
۳. اضافه کردن صفحات نمایش موقعیت مکانی به وبسایت
اگر شعب مختلفی برای کسب و کار خود دارید، بهتر است صفحات موقعیت مکانی درست کنید. در صفحات موقعیت مکانی، مواردی چون ساعات کاری، توصیف منحصربفرد آن شعبه، اطلاعات حمل و نقل و پارکینگ، تبلیغات حاصل از نظر مشتریانی که تجربه خوبی از آن داشتند را برای خوانندگان آن صفحه فراهم آورید. دقت کنید که نباید از محتوای تکراری در دو یا چند صفحه با موقعیت مکانی مختلف استفاده کنید. کسب وکارهایی که تنها یک مرکز دارند، میتوانند در صفحه درباره ما (About Us) یک توصیف درباره کسبوکار محلی خود ارائه دهند. اگر گوگل مپ را هم در کنار توصیفات خود به صفحه یا صفحات موقعیت مکانی اضافه کنید، امتیاز بزرگی به دست میآورید.
۴. ایجاد محتوای محلی
با گذشت زمان، کارکرد گوگل هم هوشمندانهتر میشود. این یعنی تولید کنندگان محتوا باید استفاده از ترفندها را به کناری گذاشته و صادقانه برای کاربران مطلب بنویسند. با اینکه نوشتن درباره موضوعات عمومی جمعیت زیادی را به سوی خود جذب میکند، گاهی اوقات تمرکز روی نوشتن درباره اخبار محلی یا مربوط به صنعت برای جذب مخاطبان محلی اهمیت بیشتری پیدا میکند. با پرداختن به صنعت محلی، اخبار، کارکنان آن و سایر محتواهای آموزشی در وبلاگ خود میتوانید اعتبار محلی کسبوکارتان را افزایش دهید. به محتواهای Top-off-the-funnel (یک اصطلاح بازاریابی که به مرحله بالای قیف بازاریابی دلالت میکند) و فراتر از هدف کسب فروش برای کسبوکارتان بیندیشید.
برای مثال، اگر یک شرکت امنیتی محلی دارید و سعی دارید سایر کسبوکارهای نوپای محلی را به خود جذب کنید بهتر است منبع مفیدی ایجاد کنید که این کسبوکارها را با شهرتان آشنا کند. تهیه نقشه ارائه دهندگان خدمات محلی یا تقویم رویدادهای شهر، هم برای چهره کسبوکار شما ارزشمند است و هم سیگنالی قوی برای سئوی محلی آن پیج به شمار میرود.
۵. اطمینان یافتن از سازگاری وبسایت برای نمایش در موبایل
جستجوی محلی و جستجوی موبایل ارتباط تنگاتنگی با هم دارند (از هر ۱۰ کاربر تلفنهای هوشمند ۹ نفرشان با دستگاه خود در مورد موارد محلی به جستجو میپردازند!) معمولا مردم برای مشاهده نظر کاربران درباره شما، پیدا کردن مسیر موقعیت مکانی و اطلاعات تماس، از طریق موبایل دست به جستجو میزنند. با سازگار ساختن وبسایت کسبوکارتان برای نمایش در موبایل، اجازه دهید مشتریان احتمالی شما به سادگی به این اطلاعات دست پیدا کنند.
استفاده از دایرکتوریها و وبسایتها
تا اینجا یاد گرفتید چطور کسبوکارتان را برای Google My Business بهینهسازی کرده و به منظور تقویت سئو چطور وبسایتتان را به روز نگه دارید. حال به استفاده مناسب از NAP (نام، آدرس و شماره تلفن)، دایرکتوریها و لینکهای داخلی نگاهی خواهیم داشت تا به این واسطه یک قدم دیگر به برجسته شدن در جستجوی محلی نزدیکتر شویم.

استفاده از نام، آدرس و شماره تلفن متناسب
باید کاری کنید که پیدا کردن شما برای موتورهای جستجو و کاربران ساده شود. برای این کار، باید از نام، آدرس، شماره تلفن (به همراه کد پستی) استفاده کنید. این موارد باید در متن HTML سایت شما گنجانده شود تا قابلیت کراول شدن را داشته باشد. استفاده از این اطلاعات در قالب عکس و قرار دادن آن در سایت کار اشتباهی است پس از این کار اجتناب کنید. تصاویر این قابلیت را ندارند که مانند متن HTML، توسط موتورهای جستجو کراول شوند. معمولترین بخش سایت برای درج این اطلاعات قسمت فوتر یا عنوان (پایینترین یا بالاترین قسمت سایت) است.
بهینهسازی بخشهای ارجاعی یا دایرکتوریهای آنلاین
چهار گردآورنده داده در اینجا معرفی میشود که برای شرکتهای آمریکایی اپل، Yelp، Bing، گوگل پلاس محلی، Trip Advisor و … اطلاعات زیادی را فراهم آوردهاند.
- Express Update
- Neustar Localeze
- My Business Listing Manager
- Factual
دایرکتوریهای مناسب برای معرفی کسب و کارتان را بیابید و از آن استفاده کنید. تناسب و همخوانی اطلاعات مربوط به برند شما در بین منابع مختلفی که در آن معرفی میشود یک نکته کلیدی است که باید حتما رعایت کنید. مواردی چون اشتباهات یا ناهمخوانی املایی، استفاده از اختصارات، شماره تلفنهای مختلف یا اشتباه میتوانند مشکلساز باشند. اگر گوگل نتواند تشخیص دهد کدام یک از این اطلاعات در مورد کسب و کار شما صحت دارد ممکن است اصلا نام کسبوکار شما را در نتایج جستجو نشان ندهد. علاوه بر این، باید مطمئن شوید در لیست هیچ نسخه تکراری وجود نداشته باشد و اگر پیش از این با اطلاعات قدیمی در لیست حضور داشتید آن را حذف کنید. تاکید روی اینکه جزء اعضای اتاق بازرگانی صنعت خود هستید، میتواند امتیاز محسوب شود و یک لینک خارجی برای سایتتان به همراه داشته باشد.
دریافت لینک ورودی با حفظ اعتبار و ارتباط
لینکهای ورودی برای تقویت سئوی محلی عملکردی قدرتمند دارند این لینکها به گوگل میگویند که شما یک شرکت برحق و شایسته دارید، همچنین میتوانند بر اعتبار دامنه شما هم اضافه کند. برای دریافت لینکهای ورودی روشهای زیر توصیه میشود:
- حمایت مالی یا شراکت
- ایجاد پست مهمان
- انجام تحقیقات آکادمیک یا اعطای بورسیه
این کار را با شبکه ارتباطی خودتان شروع کنید که ممکن است شامل اتاق بازرگانی، ادارات بهبود کسب و کار، ادارات صدور مجوز، انجمنهای تجاری، فروشندگان و دلالان، ارائه دهندگان و تولید کنندگان و سایر شرکتهای وابسته باشد. میتوانید از یک وبینار یا جلسه رسمی حمایت مالی به عمل آورید یا میزبان یک رویداد باشید یا در ارتقای یکی از موارد محلی مورد علاقه خود همکاری داشته باشید تا به این ترتیب با افراد برجسته و تاثیرگذار ارتباط پیدا کنید. علاوه بر آن باید یاد بگیرید به راحتی با دوستان خود وارد بحث شوید و ببینید آیا میتوانند در دایرکتوری شرکای خود نام شما را هم ذکر کنند یا خیر.
پست مهمان تولید کرده و در آن درباره سایر افراد حاضر در صنعت خود به شکلی مثبت حرف بزنید و در مقام یک منبع برای جامعه صنعتی خود ظاهر شوید. اگر یکی از شرکت کنندگان فعال در مباحث صنعت خودتان هستید زمزمههایی که درباره شما شکل میگیرد در قالب لینک ورودی، رشد در شبکههای اجتماعی و پوشش رسانهای کرد پیدا خواهند کرد.
از آنجا که لینکهای حاوی edu. برای اعتبار دامنه ارزشمند هستند چرا شما نباید با انجام تحقیق محلی یا اعطای بورس تحصیلی در منطقه خود به چند لینک این چنینی دست پیدا کنید؟ در این مورد باید حواستان باشد که ارتباط آن با صنعت خود را حفظ کنید و سیگنالهای درست را به دامنه خود (با دریافت بکلینک از دانشکدهها) ارسال کنید.

مشارکت با شبکههای اجتماعی و اضافه کردن پست به Google My Business
محتوای به اشتراک گذاشته شده در شبکههای اجتماعی نسبت به قبل برای گوگل اهمیت بیشتری پیدا کرده است. حال که شما یک صفحه Google My Business دارید آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته و سئوی محلی خود را یک گام فراتر ببرید.
ابزار سئوی محلی چیست ؟
تا اینجا به به تعریف سئوی محلی چیست و نحوه بهینهسازی کسبوکار برای سئوی محلی پرداختیم. در این قسمت چند ابزار مفید را به شما معرفی میکنیم که میتوانید از آن برای بهبود رتبه خود در منطقه یا مناطق مورد نظرتان بهره بگیرید.
۱. Whitespark Local Citation Finder
Local Citation به هر نوع ذکر نام، آدرس و شماره تلفن برای یک کسب و کار محلی گفته میشود. اهمیت Citation از آن رو است که به کسبوکار محلی شما کمک میکند در دنیای آنلاین شناخته شود. وقتی کسبوکارهای محلی این Citationها را به طور فعال مدیریت کنند و موارد صحیح در آن درج شود میتوانند قابل اعتماد بودن خود را در لیستهای آنلاین نشان دهند. Whitespark یکی از موارد شناخته شده در این زمینه است. نسخه مبتدی آن رایگان است و یک گزینه محبوب با هزینه ۲۴ دلار در ماه هم دارد. به کمک Whitespark میتوانید لیستهای محلی را مدیریت کنید، به شما توصیه میکند در کدام لیستها کسبوکارتان را معرفی کنید، همچنین عملکرد شما را بین رقبا ارزیابی میکند و رشد شما برای دریافت رتبه بهتر در نتایج جستجوی محلی را تقویت و نظارت میکند.
۲. Screaming Frog
این برنامه دسکتاپ از منظر سئو به کراول لینکها، تصاویر، CSS، اسکریپت و اپلیکیشنهای وبسایتها میپردازد. کنجکاوید بدانید در سایتتان صفحه دارای خطای ۴۰۴ وجود دارد یا خیر؟ میخواهید بدانید که آیا پستی هست که در آن توضیحات متا یا هدر تیتر ۱ جا افتاده باشد؟ Screaming Frog تا ۵۰۰ آدرس صفحه وب را به طور رایگان مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. برای تجزیه و تحلیل نامحدود باید از نسخه پولی آن با هزینه ۲۰۰ دلار در سال استفاده کنید.
۳. Moz Local
هزینه این ابزار نسبت به همتایان دیگر آن کمتر است (از ۹۹ دلار در سال شروع شده و سطح خدمات حرفهای آن ۱۷۹ دلار در سال هزینه دارد). Moz Local این اطمینان را ایجاد میکند که لیست شدن کسبوکار شما از نظر گوگل و فیسبوک مورد تایید است و آن را در اکوسیستم جستجو توزیع میکند. علاوه بر این، با سایتهای گردآورنده داده همکاری میکند تا در لیست تبلیغات جایگاه خوبی داشته باشید و کسبوکارتان نمایانی بهتری داشته باشد.
۴. Ahrefs
Ahrefs در بررسی بکلینک به شما کمک میکند. بکلینکها (که به سایت شما اشاره میکنند) اهمیت زیادی دارند زیرا یکی از شاخصهای اعتبار وبسایت به شمار میروند. این ابزار قابلیتهایی چون تجزیه و تحلیل رقبا و جستجوی کلیدواژه را داشته و بینش لازم درباره متن لنگر استفاده شده توسط سایر وبسایتها در هنگام بکلینک زدن به سایت شما را نیز فراهم میآورد. نسخه مبتدی آن در ماه ۹۹ دلار و نسخه استاندارد آن با قابلیتهای گستردهتر ۱۷۹ دلار در ماه هزینه دارد.
۵. Buzzstream
هزینه آن از ۲۴ دلار در ماه شروع شده و برای استفاده از کارکرد حرفهای تا ۲۹۹ دلار در ماه میتواند هزینه داشته باشد. ابزار Buzzstream دست یافتن به بکلینکهای محلی را تسهیل میکند یعنی به شما کمک میکند تاثیرگذاران محلی صنعت خود را شناسایی کرده و با آنها ارتباط بگیرید. این کار با جستجوی تاثیرگذاران، پیگیری مکالمات و فراهم آوردن گزارش درباره کمپینهای تبلیغاتی، عملکرد تیم و جایگذاری لینکها توسط این برنامه صورت میگیرد. امیدوارم در این نوشتار پاسخ سوال سئوی محلی چیست را یافته باشید و بتوانید محتوای خود را سئو کنید.