بسیاری از ما در طول زندگی، با ایدهای در ذهن خود رو به رو شدهایم که پتانسیل زیادی برای پولسازی داشته است اما زمانی که آن را با واقعیتهای زندگی ترکیب کردهایم، آن را برای همیشه ترک کردیم. ما در این مطلب از استارتاپت، نگاهی به زندگی چند دانش آموز کارآفرین موفق میاندازیم که ثابت میکنند، هیچ محدودیتی برای رسیدن به موفقیت وجود ندارد.
کار کردن به صورت تمام وقت، به خصوص زمانی که میخواهیم یک تجارت را آغاز کنیم؛ برای بسیاری از افراد، سخت است و با وجود تمام مشکلات و شرایط زندگی مدرن، باز هم حاضر نیستیم ریسک انجام کار جدید و به ثمر رسیدن یک ایده جذاب را بپذیریم.
تصور کنید با وجود تمام مشکلات زندگی، صاحب کسب و کاری باشید که هنوز در مدرسه مشغول یادگیری آن هستید و به عنوان یک دانش آموز، باید تمام سختیهای درس خواندن، قبولی امتحانات، اضطرابهای اجتماعی و دوران بلوغ را تحمل کنید و این چالشها را به تنهایی پشت سر بگذارید. آیا واقعا با وجود چنین مسائلی، میتوان یک شرکت موفق را خلق و مدیریت کرد؟

معرفی چند دانش آموز کارآفرین که شرایط زندگی، مانع موفقیتشان نشده است
بله، همانطور که میدانید؛ هیچ کاری نشد ندارد و ما هم برای اثبات آن، در این مطلب ۹ دانش آموز کارآفرین را به شما معرفی میکنیم که دست به کارهای بسیار بزرگی زدهاند. لازم نیست برای ایجاد انگیزه، به دنبال یک منبع الهام بزرگ مثل بیل گیتس و استیو جابز باشید؛ کافی است به زندگی این چند دانش آموز کارآفرین نگاه کنید تا دریابید که نباید با هر عذر و بهانهای، ایدههای جذابی که به سراغتان میآید را رها کنید.
۱. اکشای روپارلیا، مشاور املاک دانش آموز

اگر قصد خرید یا فروش خانه و زمین در انگلستان را دارید و هزینههای گزاف کمیسیون بنگاه معاملات و مامور املاک، شما را گمراه کرده است؛ شرکت Doorsteps متعلق به اکشای روپارلیا (Akshay Ruparelia)، اولین جایی است که باید با آن تماس بگیرید. اکشای یک دلال معاملات ملکی آنلاین است که بدون در نظر گرفتن مبلغی که مشتریان برای معامله زمین یا خانه خود دادهاند، از آنها مبلغ ثابت ۱۳۰ دلار یا ۹۰ پوند، دریافت میکند تا مشتریان را از شر هر گونه بنگاه معاملاتی، رها کند.
این جوان ۱۹ ساله، با وجودی که به طور میانگین ۳۰ ملک در هفته خرید و فروش میکند و کسب و کاری به ارزش ۱۲ میلیون پوند در سال ۲۰۱۷ دارد؛ نسبت به وظایف هم سن و سالان خود، پا پس نکشیده است. اکشای همچنان در خانه کنار پدر و مادر ناشنوای خود زندگی میکند و تا حدی در مدرسه موفق بوده که از دانشگاه آکسنفورد، پیشنهاد تحصیل داشته است؛ هر چند که او این پیشنهاد را به دلیل تمرکز روی کسب و کار Doorsteps، رد کرد.
۲. میکایلا اولمر، لیموناد فروش میلیونر
این دانش آموز کارآفرین داستان جالبی دارد. او که تجربه ترسناکی از نیش زنبور داشت، با مطالعه زنبورها و شناخت آنها، بر ترس خود غلبه کرد. اما کمتر شخصی میتوانست حدس بزند که در ادامه، چه اتفاقی رخ خواهد داد. این دختر ۱۳ ساله با هدف فروش شربتهای لیموناد، برندی به نام Me & the Bees ایجاد کرد.
برند میکایلا اولمرو با کمک پدر و مادرش، به موفقیتی فراتر از حد تصور رسید و لیمونادهای او در صف اول بسیاری از فروشگاهها قرار گرفت. در سال ۲۰۱۵، زمانی که میکایلا فقط ۹ سال داشت؛ یکی از بزرگترین سوپرمارکتهای ایالات متحده آمریکا به نام Whole Foods ،Market با قرار داد ۱۱ میلیون دلاری، تمام لیمونادهای میکایلا را به انحصار خود درآورد. میکایلا اولمرو حدود ۱۰ درصد از درآمدهای Me & the Bees خود را برای حفاظت از زنبورهای عسل، اهدا میکند.
۳. بنجامین کاپلیوشنیک، فروشنده کفشهای ورزشی کمیاب
بنجامین یک دانش آموز کارآفرین است که خود را فروشنده کفشهای ورزشی کمیاب، معرفی میکند. او حالا در سن ۱۹ سالگی به کمک ایده خود، به جایگاهی رسیده که بسیاری از هم سن و سالهای او تنها در رویاهای شان آن را تصور میکنند. تنها با نگاه به اینستاگرام او، میتوان دریافت که ماشینهای اسپورت گران قیمتی دارد و بسیاری از ورزشکاران و خوانندگان مطرح، مهمان و میزبان او بودهاند.
بنجامین، کفشهای ورزشی بسیار کمیاب و خواستنی کمپانیهای بزرگی مثل نایک (Nike) را تصاحب میکند و آنها را در فروشگاه آنلاین خود به نام SneakerDon به فروش میرساند. او با این ایده، به فروش بیش از یک میلیون دلار در سال دست یافته است و حالا قصد دارد تا فروشگاه جواهرات شخصی خود را هم افتتاح کند.
۴. نوآ مینتز و ایجاد سرویس نگهداری بچه

یکی از روشهای کسب درآمد دانش آموزان و دانشجویان، مراقبت از کودکان است. اما تعداد بسیار کمی از آنها میتوانند به اندازه نوا مینتز (Noa Mintz)، به درآمد چشمگیری دست پیدا کنند. او زمانی که تنها ۱۲ سال داشت، سرویس مراقبت از کودک خود به نام Nannies را راهاندازی کرد. در این سرویس خانوادهها میتوانند فرد مناسب با شرایط خود را پیدا و او را استخدام کنند.
از آن زمان به بعد، نوا مینتز به دختری مشهور با ایدهای جذاب تبدیل شد و حتی با وجودی که دیگر مدیریت ایدهاش را بر عهده ندارد، دائما به شکوفایی خود ادامه داد. او در ۱۷ سالگی، آلیسون جانسون را که یک مدیر با تجربه بود، برای مدیریت کسب و کار خود انتصاب کرد؛ چون معتقد بود که ۴۰ ساعت کار در هفته، باعث شده تا از دوره تحصیلی خود، دور بماند.
۵. موزایا بریجز، کرواتهای میلیون دلاری
این دانش آموز کارآفرین زمانی که سن کمی داشت، به کمک مادر بزرگش، برش و دوخت پارچه را یاد گرفت. او در ۱۱ سالگی به همراه مادرش و یک شریک به نام ترامیکا، وارد دنیای کارآفرینان مد و فشن شد؛ جایی که میتواند برای یک دانش آموز ۱۱ ساله، به شدت هولناک باشد. اما کار او به قدری قابل توجه بود که پیشنهادهای سرمایه گذاری زیادی را دریافت کند. جالب است بدانید که او به جای دریافت سرمایههای کلان، مشاورههای رایگان دیموند جان (Daymond John)، یکی از سرمایه گذاران و مشاوران آمریکایی را پذیرفت و این کار او هم جواب داد!
موزایا حالا سایت Mo’s Bows را راهاندازی کرده است که تخصص آن کروات و پاپیونهای منحصر به فرد است. درآمد او هر سال افزایش مییابد و حالا حتی با تیمهای بسکتبال حرفهای آمریکا هم قرارداد بسته است. این دانش آموز کارآفرین ۱۶ ساله، مسیر پیشرفت خود را در دانشگاه و تحصیل در رشته مد و فشن ادامه داده است.
۶. ریچل زیتس، کسب درآمد با ورزش مورد علاقه
این دانش آموز کارآفرین در ۱۳ سالگی تبدیل به مدیر شرکت خود شد و توانست در ۱۵ سالگی یک میلیونر خود ساخته شود. او این موفقیت را از طریق فروشگاه آنلاین موفق خود به نام Gladiator Lacrosse که مرتبط با لباسها و محصولات ورزشی است، به دست آورد. او به قدری در این زمینه موفق بود که حتی توانست بسیار بیشتر از کارآفرینانی که کل زندگی خود را صرف ایدههای مختلف میکنند؛ درآمد داشته باشد.
فروشگاه او مرتبط با یک ورزش گروهی به نام لاکراس است که در آمریکا و کانادا از محبوبیت زیادی برخوردار است. دانش ریچل در این زمینه و همچنین اشتیاق او به این ورزش را میتوان کاملا در محصولاتش مشاهده کرد. او از این طریق توانست در سال ۲۰۱۸ به درآمدی بیش از ۲۰ میلیون دلار برسد و حالا در کنار کسب و کار خود، مشغول تحصیل در زمینه اقتصاد است.
۷. بن پسترنک، برنامه نویس میلیون دلاری

او یک دانش آموز کارآفرین است که با موفقیت خود، تحصیل را رها کرد. بن در ۱۵ سالگی، زمانی که در کلاس درس بیولوژی به شدت حوصلهاش سر رفته بود؛ یک برنامه موبایل مینویسد. از آن زمان به بعد، او پروژههای موفق زیادی را در این زمینه به ثمر رساند که از جمله آنها میتوان به پلتفرم خرید و فروش منحصر به فرد برای جوانان به نام Flogg اشاره کرد. او همچنین یک پلتفرم چت ویدیویی به نام Monkey را توسعه داد که به موفقیت فراوانی رسید و تنها از طریق آن، نزدیک به ۲ میلیون دلار درآمد کسب کرد. بن حالا در ۲۰ سالگی سعی دارد پروژه بعدی خود را راهاندازی کند.
۸. لوگان گولف، دانش آموز سرآشپز
لوگان که در سال ۲۰۱۴ توانست در رقابت Junior MasterChef آمریکا به پیروزی برسد، در ۱۶ سالگی آشپزخانه منحصر به فرد خود را افتتاح کرد و در عین حال ترکیب ادویه جذابی را خلق کرد که او را به شهرت بیشتری رساند. او حتی یک کتاب آشپزی بسیار موفق به نام Cooking Dreams را به چاپ رساند و با موفقیت آن، در برنامههای تلویزیونی آشپزی هم ظاهر شد. شهرت لوگان به حدی رسید که حتی ملاقاتی هم با باراک اوباما رییس جمهور سابق آمریکا در کاخ سفید داشت. او همچنین سایت موفقی به نام Order Up with Logan دارد که در آن راجع به رستورانهایی به آنها سر میزند، مطلب مینویسد.
۹. هنری پترسون، از کتابهای کودکان تا امید به جوانان
زمانی که هنری پترسون در سن ۱۰ سالگی، اولین کتاب کودکان خود به نام The Adventures of Sherb and Pip را نوشت و به چاپ رساند؛ دریافت که از طریق خلق شخصیتهای رویایی و وارد کردن آنها به دنیای واقعی در قالب کتابها، درآمد خوبی به وجود میآید. او با کمک اطرافیانش، شرکت خود به نام Not Before Tea را افتتاح کرد و کتابهای بسیاری برای سنین مختلف کودکان، منتشر کرد و امروزه نه تنها کتاب، بلکه محصولاتی مثل کیف و اسباب بازی هم برای کودکان تولید میکند.
این دانش آموز کارآفرین ۱۴ ساله دست از گسترش فعالیتهای خود بر نداشته و با ایجاد شرکت Young & Mighty، سعی دارد تا نوجوانان بیشتری را وارد دنیای کارآفرینی خود کند. او قصد دارد به هم سن و سالان خود ثابت کند که نیازی نیست برای شروع انجام یک کار و کسب درآمد، بزرگ شوید. تنها با نگاه به زندگی این دانش آموز کارآفرین درمییابیم که چقدر حرف او صحیح و قابل باور است.
شما هم میتوانید
همانطور که تمام این پسرها و دخترهای نوجوان و موفق توانستند بدون محدودیتهای سنی، به موفقیت برسند؛ شما هم اگر انگیزه و ایده مناسبی دارید، رویای خود را جدی بگیرید و به سوی آن قدم بردارید.