قطعا شما هم استارتاپهای موفق بسیاری را میشناسید که آوازه نام و شهرتشان همه جا را پر کرده است و این سوال را از خود پرسیدهاید که بنیان گذاران آن در چه رده سنی هستند؟
ما در این مقاله از استارتاپت، قصد داریم تا به تحقیق درباره موضوع جذاب میانگین سنی بنیان گذاران استارپ های موفق بپردازیم.
تحقیقات نشان میدهد که رده سنی بنیان گذاران استارپ های موفق ۴۵ سال است. اکثر مردم فکر میکنند که سن بنیان گذاران کسب و کارهای تازه، کم است و بیشتر، افراد جوان را شامل میشود. هنگامی که بیل گیتس، استیو جابز و مارک زاکربرگ شرکتهای خود را تاسیس کردند و بر دنیا تاثیر گذاشتند؛ در اوایل ۲۰ سالگی بودند. اما آیا تنها با بررسی این افراد، میتوان نتیجه گیری کرد؟ پاسخ این سوال با توجه به تحقیقات انجام شده، منفی است.
با تحقیق روی افرادی که در زمینه استارتاپ فعالیت کرده و به موفقیت رسیداند، دریافتیم که میانگین سنی بنیان گذاران استارپ های موفق و مشهور، ۳۱ سال است. همچنین رده سنی بنیان گذارهایی که رشد سریعی در استارتاپ خود داشتند، تنها ۲۹ سال بود. بعضی افراد معتقد هستند که سرمایهگذاری و تاسیس یک شرکت تا سن ۳۲ سالگی راحتتر است و پس از آن، افراد برای شروع هر کاری، شک میکنند و به سختی موضوعی را باور میکنند. اما آیا این دیدگاه درست است؟

رد نظریه درصد بالای موفقیت بنیان گذاران جوان
یک گروه آمریکایی به تحقیق راجع به سن تمام بنیان گذاران آمریکا در چند سال اخیر، پرداختند. آنها متوجه شدند میانگین سنی این افراد ۴۲ سال است. اکثر این بنیان گذاران، صاحب کسب و کارهای کوچکی بودند که به نظر نمیرسید امیدی به پیشرفت، داشته باشند. با دسته بندی و بررسیهای فراوان روی آنها، نتیجه نهایی این بود که میانگین سنی بنیان گذاران استارپ های موفق و مشهور، ۴۰ سالگی و اوایل آن است.
البته این میانگین، باعث میشود تا بخش زیادی از جامعه صنعتی، نادیده گرفته شود. در استارتاپهای سخت افزاری، میانگین سنی ۴۰ سال است اما به این معنا نیست که هیچ بنیانگذار جوانی در زمینه سخت افزار، کار نمیکند. معمولا درصد کمی از جوانان، وارد حوزه گاز، نفت و بیوتکنولوژی میشوند و به همین علت، میانگین سنی در این بخشها ۴۷ سال است. معمولا ترجیح بنیان گذاران جوان، بخشهای IT و شبکههای اجتماعی نسبت به صنایع سنگین است.

به نظر شما در موفقترین استارتاپها، وضعیت چگونه است؟ آیا ممکن است شرکتهایی که توسط موسسان جوان تاسیس شدهاند به موفقیت بیشتری برسند؟ با توجه به میانگین سنی ۴۵ سال که از تحقیقات گروه آمریکایی به دست آمده، درمییابیم که یکی از مهمترین عوامل موثر در موفقیت یک شرکت، کارمندان آن است.
سنی که در آن، شرکت خود را تاسیس میکنید، اهمیت زیادی دارد. ممکن است شرکت شما به سرعت بالای فروش، نیاز داشته باشد؛ اما سنتان اجازه درک آن را به شما ندهد. اگر بخواهیم به طور کلی این موضوع را بررسی کنیم، در مییابیم که اکثر بنیان گذاران موفق، جوان و کم سن و سال نیستند؛ بلکه غالبا میانسال هستند.
نتیجه مثبتی که اکثر بنیان گذاران میانسال در کسب و کار جدید خود کسب کردهاند، نشان میدهد که اغلب شرکتها برای شروع و رسیدن به موفقیت، به یک بنیانگذار میانسال نیاز دارند تا با انرژی، به کارها رسیدگی کند.
این افراد، تجربه بیشتری دارند و برای شروع هر کسب و کاری، مناسب هستند. بین افرادی که شرکت خود را تاسیس کردهاند، معمولا آنها که سن و سال بیشتری دارند، بیشتر به موفقیت رسیدهاند. تحقیقات نشان میدهد که این بازدهی خوب، تا قبل از پایان دهه پنجم زندگی، ادامه دارد. با این تفاسیر، اگر شما با ۲ بنیان گذار که به تازگی کسب و کار خود را آغاز کردهاند، آشنا شدید و هیچ اطلاعاتی به جز سنشان نداشتید؛ به فردی که سن بیشتری دارد، اعتماد کنید.
اهمیت سن بنیانگذار
یه نظر شما، چرا سن یک بنیان گذار اهمیت دارد؟ اگر چه عوامل زیادی در موفقیت یک ایده موثر است اما یکی از پر اهمیتترین آنها، سابقه کاری است. آنها افرادی که هیچ تجربه کاری مرتبطی با استارتاپ خود نداشتند را با اشخاصی که حداقل ۳ سال در شغل مشابه فعالیت کرده بودند، مقایسه کردند. نتیجه به دست آمده از این مقایسه نشان داد که گروه دوم، ۸۵ درصد موفقتر از گروه دیگر بودند.
تفاوت استیو جابز

با وجود اینکه در این تحقیق بنیانگذارها به طور کامل بررسی شدند، اما بعضی از استارتاپهایی که به بیشترین موفقیت و بالاترین سطح کسب و کار خود رسیدهاند؛ توسط فردی جوان تاسیس شدهاند.
هنگامی که داستان زندگی بیل گیتس، استیو جابز، جف بزوس، لری پیج و دیگر بنیان گذاران موفق را بررسی میکنیم، درمییابیم موفقیتی که این افراد در کسب و کار خود به دست آوردند، زمانی اتفاق افتاد که در سن میانسالی بودند.
زمانی که کمپانی اپل وقتی بهترین و سودآورترین کالای خود را معرفی کرد، استیو جابز ۵۲ ساله بود. جف بزوس و شرکت آمازون هم وقتی فراتر از فروش کتاب رفتند و آمازون رشد کرد، بزوس ۴۵ ساله بود.
هنگامی که این افراد به موفقیت رسیدند، چندان جوان هم نبودند. البته بنیانگذارهای بسیار باهوشی هم وجود دارند که در سنین جوانی، به موفقیت رسیدهاند. به طور کلی اگر در آغاز کسب و کار خود به موفقیت مالی نرسیدید، اما از نظر خودتان مسیر درستی را طی میکنید؛ ناامید نشوید و به مسیر خود ادامه دهید.
چرا سرمایه گذاران به بنیان گذاران جوان، بیشتر اعتماد میکنند؟
نمیتوان به این سوال پاسخ قاطعانه داد، اما میتوان گفت که ۲ مکانیزم روی این نظریه نقش دارد. اولین دلیل این است که آنها فکر میکنند، کلید طلایی برای یک بنیانگذاری موفق، جوانی است و به راحتی میتوان گفت که این افراد در اشتباه هستند. آنها نمیتوانند به درستی طرح خوب را تشخیص دهند. زیرا طرح خوب باعث میشود بنیانگذار بتواند رشد کند و به موفقیت برسد.
این نتایج کلی است و در عین حال ممکن است یک بنیانگذار در هر سنی، سرمایه گذار پروژه خود را به سود برساند یا تمام سرمایهاش را به باد دهد.
دلیل دوم اینکه، به نکات مثبت یک سرمایه گذار میانسال است توجه نمیکنند. مثلا آیا این افراد میتوانند به خوبی به منابع مالی دست پیدا کنند؟ آیا ارتباط این افراد با شبکههای اجتماعی بهتر است؟ آیا تجربهای که این افراد دارند به اندازه کافی روی کسب و کارشان تاثیر میگذارد؟ اگر به سوالات قبل پاسخ دهید، متوجه میشوید که میانسال بودن فرد، نه تنها یک نقص نیست؛ بلکه یک نکته مثبت است.