ما در روز با افراد زیادی رو به رو میشویم که از بازدهی صد در صد خود بهره نمیبرند و به اصطلاح عامیانه میگوییم که آنها از سلولهای خاکستری مغزشان استفاده نمیکنند. استفاده از بازدهی صد در صد به معنای شکوفایی تمامی استعدادهای ذاتی و بهرهوری از تمام نیرویهای درون است.
اگر دیگران شما را شخصی موفق میدانند، به این معنا نیست که نباید به فکر استفاده از بازدهی صد در صد خود باشید. در این راه نباید اجازه دهید که نظر دیگران روی تصمیمگیریهای شما تاثیر بگذارد؛ پس رسیدن به این درجه از بازدهی مغز را وظیفه خود دانسته و برای تحقق آن از هیچ تلاشی فروگذار نکنید.
ما در این مقاله از استارتاپت به تفسیر راهکارهای سادهای میپردازیم که با به کارگیری آنها، به بازدهی صد در صد خود خواهید رسید.
۱. یادداشت اهداف شخصی

نوشتن اهداف شخصی اهمیت فوقالعادهای در برنامهریزی آینده ما و رسیدن به بازدهی صد در صد دارد. پس بدون توجه به نظر دیگران، اهداف شخصی خود را شناخته و آنها را در دفتری یادداشت کنید. هدفهای شما دقیقا حکم هوایی را دارند که تنفس میکنید. هنگام نفس کشیدن و خالی کردن اکسیژن از ریهها، آنچه اهمیت دارد، تنفس بعدی شما است. درست مانند هدفهای زندگی که برای رسیدن به آنها و دستیابی به موفقیت لازم است برنامهریزی از قبل مشخصی داشته باشیم و با رسیدن به هر هدف، باید بدانیم هدف بعدی ما چیست و چگونه قرار است به آن برسیم.
۲. رویا پردازی
برای رسیدن به بازدهی صد در صد باید بلند پرواز باشید و به افقهای دورتری بنگرید. مشکل اصلی تصور اهداف ساده و در دسترس برای آینده، این است که دیگران حصول آن را ممکن میدانند و همانطور که گفتیم در این راه نباید نظر دیگران را ملاک قرار دهیم؛ زیرا هیچکس از توان و بازدهی صد درصد شما خبر ندارد و تنها شما هستید که بر نقاط ضعف و قدرت خود آگاهی دارید و با توجه به آنها رویاهای خود را میسازید. هر زمان که اهداف خود را محدود به نظر سایرین کنید، دیگر برای رسیدن به آنها تمامی توان خود را بکار نمیگیرید و به رویاهای خود نخواهید رسید.
۳. برداشتن سنگهای بزرگ

سعی کنید کارهای غیرعادی و دور از تصور دیگران، انجام دهید. آنقدر کارهای بزرگ و غیرمعمول انجام دهید که دیگران آن را جزئی از عادات شما به حساب بیاورند. در ابتدا ممکن است، کارهای شما برای اطرافیان عجیب باشد و از شما بپرسند «چرا تا این وقت شب کار میکنی؟» یا «چرا قرارهای کاری را در تعطیلات آخر هفته برگزار میکنی؟». دقیقا همین تفاوتهای کوچک است که شما را به خودباوری و بازدهی صد در صد نزدیک میکند.
۴. تلاش مستمر در انجام امور
اگر بخواهید دیواری را با ناخن سوراخ کنید، باید ذره ذره بر آن خراش ایجاد کنید؛ درست مانند ضربالمثل قدیمی که بیان میکند «رم در یک روز ساخته نشده است». به طور کلی برای رسیدن به اهداف بزرگ باید قدم قدم، جلو رفت و برای رسیدن به آنها استمرار ورزید. بسیاری اوقات در مسیر هدفی بزرگ، موانعی سر راهمان قرار میگیرند؛ اما نکته مهم این است که نگذاریم هیچ مانعی ما را از تلاش باز دارد. باید همیشه و در همه حال امید خود را حفظ کرده و با تمام قوا به سمت رویاهای خود گام برداریم.
یک مثل قدیمی وجود دارد که اشاره میکند: «هرچیزی که تو را نکشد، قویترت خواهد کرد». پس اجازه ندهید موانع شما را بترسانند؛ در مقابل ناملایمات با عزمی راسخ و گامی استوار بایستید و با دیدی باز به آینده بنگرید. همیشه به خاطر داشته باشید، موفقترین انسانها در زندگی شخصی و حرفهای، کسانی هستند که بعد از رسیدن به موفقیت، دست از تلاش دوباره برنمیدارند.

۵. بالاتر از حد استاندارد
در حرفه خود، مسئولیتهای شغلیتان را تنها در محدوده درخواست شده از سمت کارفرما، انجام ندهید؛ بلکه هر کاری را با بازدهی صد در صد خود به انجام برسانید. با این روش بهترین عملکردتان را نشان داده و به ایجاد انگیزه در کار خود کمک میکنید؛ تواناییهایتان را میسنجید و خود را به استانداردهای جامعه آماری محدود نمیکنید.
چیزی که در این راه اهمیت بسیاری دارد، تاثیر علم و دانش بر بازدهی صد در صد است. بدون یادگیری آموزههای جدید و فراگیری روشهای گوناگون، به بازدهی صد در صد خود نمیرسید. در هر شغل و حرفهای که فعالیت میکنید، همیشه مطالب جدیدی برای آموختن وجود دارند که نباید از آنها غافل شوید.
همچنین برای رسیدن به بازدهی صد در صد به جایی که قرار گرفتهاید، عادت نکنید؛ قدم از نقطه امن خود فراتر گذاشته و به سمت ناشناختهها بروید.