امروزه معضل اعتیاد به تلفن همراه هوشمند بسیار رایج است. در این مطلب تحقیقات یک جامعه شناس در مورد اعتیاد به تلفن همراه گردآوری شده است. اگر شما و دوستانتان به راه‌کارهایی برای رهایی از اعتیاد به تلفن همراه احتیاج دارید، با ما در این مقاله از استارتاپت همراه باشید.

چندی پیش در ایستگاه مترو با شخصی روبرو شدم که توجه من را به خود جلب کرد. او در حالی که مشغول بازی با موبایلش بود، تلاش کرد تا در لحظات آخر بسته شدن در قطار، سوار مترو شود. او بدون این که متوجه شود، یک مادر و فرزند را به سمت در مترو هل داد و نزدیک بود آن‌ها را بر زمین بیاندازد. با این حال آنقدر سرگرم بازی Candy Crush بود که این اتفاق را ندید. در این لحظه با صدای بلند خطاب به او گفتم:

هی مرد! مراقب باش تا ما را به خاطر آب‌نبات‌هایت به کشتن ندهی!

او بلافاصله چشمانش را از صفحه موبایل خود برداشت و هاج و واج نگاه سردی به من انداخت.

همه ما روزانه شاهد چنین اتفاقی هستیم. افرادی که با چشمان دوخته شده به صفحه تلفن همراه از خیابان می‌گذرند؛ حتی اشخاصی را می‌بینیم که هنگام رانندگی، با تلفن همراه هوشمند خود کار می‌کنند.

من هم اعتیاد به تلفن همراه هوشمند خود دارم و نمی‌توانم آخرین باری را که ۲ ساعت بدون آن سر کردم، به خاطر بیاورم. اولین راه درمان اعتیاد پذیرفتن آن است، پس ابتدا باید به اعتیاد خود اعتراف کنیم.

نشانه های اعتیاد به تلفن همراه هوشمند

اعتیاد به تلفن همراه هوشمند

در این مطلب به بررسی آمار سرسام آور اعتیاد به تلفن همراه می‌پردازیم که اگر تا این لحظه موضوع برای شما عادی بوده است، کمی بیشتر بترسید و احساس خطر کنید.

  • هر فرد عادی، روزانه بیش از ۱۱۰ بار تلفن همراه خود را چک می‌کند.
  • ۷۵ درصد مردم، اولین کاری که بعد از بیدار شدن انجام می‌دهند؛ چک کردن تلفن همراهشان است.
  • ۶۱ درصد افراد هنگام خواب، تلفن همراهشان را روشن کنار خود قرار می‌دهند.
  • از هر ۳ نفر یک نفر، نصف شب از خواب بیدار می‌شود و تلفن همراه خود را چک می‌کند. البته این آمار برای جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال، ۵۰ درصد است.

در نظر داشته باشید که به هیچ‌وجه منظور من آن نیست که تلفن همراه، وسیله بدی است اما مانند هر وسیله دیگری باید به درستی از آن استفاده کرد. در حقیقت فرق زیادی بین استفاده آگاهانه و ناخودآگاه از یک وسیله وجود دارد. پس بهتر است تلاش کنیم تا اعتیاد به تلفن همراه هوشمند خود پیدا نکنیم.

تلفن همراه هوشمند هم مانند هر وسیله‌ دیگری، می‌تواند برای کارهای مثبت و منفی به کار رود. تحقیقات اخیر، درستی این مطلب را تأیید می‌کنند.

  • نیمی از ۱۱ بررسی‌های اخیر، نشان‌دادند که شبکه‌های اجتماعی باعث ایجاد افسردگی در افراد می‌شوند.
  • تحقیقات ثابت کردند که اگر قبل از خواب با تلفن همراه خود کار کنید، سخت به خواب می‌روید.
  • دانشمندان به این نتیجه رسیدند که استفاده از موبایل برای غلبه بر استرس، اثربخشی کمتری نسبت به سایر روش‌ها دارد.
  • به استناد تحقیقات، افرادی که به تلفن همراه خود وابسته هستند، بیشتر دچار مشکلات روحی می‌شوند.

نشانه‌های اعتیاد به تلفن همراه هوشمند

تلفن‌ همراه هوشمند فایده‌های زیادی در زندگی روزمره ما دارند. تلفن هوشمند، کمک بزرگی برای اداره کسب و کارم است و جهت‌یابی ضعیف من را جبران می‌کند. همچنین با استفاده از آن، به راحتی می‌توانم برنامه‌ریزی دقیق روزانه داشته باشم و به زندگی خود نظم دهم. با تلفن همراه هوشمند می‌توانم جواب هر سوالی را که به ذهنم می‌رسد، پیدا کنم. همچنین می‌توانم در هر کجا موسیقی‌های مورد علاقه‌ام را گوش کنم و فیلم و عکس‌هایم را ذخیره کنم.

اعتیاد به تلفن همراه هوشمند هنگام خواب

اما نکته مهم اینجا است که من می‌خواهم استفاده از تلفن همراهم آگاهانه باشد و جنبه وابستگی نداشته باشد. برای این منظور ابتدا باید ببینم که آیا درست از تلفن همراه استفاده می‌کنم. در ادامه به شرح نشانه‌هایی که بیان‌کننده اعتیاد به تلفن همراه هوشمند هستند، می‌پردازیم.

۱. چک کردن تلفن همراه هوشمند در نیمه شب

اگر شما منتظر تماس همسر باردارتان هستید که ممکن است وضع حمل کند؛ تلفنتان را هنگام خواب، کنار خود قرار دهید. اما اگر در نیمه شب بیدار می‌شوید تا چک کنید مطلب جدیدی که گذاشته‌اید لایک خورده است یا نه، بدانید که یک جای کار می‌لنگد.

۲. پیام فرستادن هنگام راه رفتن

قدم زدن یکی از فعالیت‌های مهم است که هنگام آن باید حواسمان جمع باشد. زمانی که در حین راه رفتن، به صفحه تلفن همراه خیره می‌شوید؛ خود را در معرض خطر قرار می‌دهید. همچنین ممکن است برای کسانی که در اطرافتان هستند، مشکل ایجاد کنید و مانعی بر سر راهشان باشید. اگر عادت دارید هنگام قدم زدن پیام بدهید یا در تلفن خود ویدیو نگاه کنید، باید به این کار خاتمه دهید.

۳. همراه داشتن موبایل در سرویس بهداشتی

جدای از مسائل بهداشتی، این کار به طور کلی عجیب و غیرمعمول است. ممکن است زمانی پیش بیاید که در سرویس بهداشتی، تلفن به همراه داشته باشید، اما مشکل زمانی پیش می‌آید که این امر به عادت تبدیل شود. پس اگر این عادت اشتباه را دارید، بپذیرید که کار درستی نیست و در جهت رفع آن بکوشید.

۴. احساس اضطراب هنگام فراموش کردن تلفن همراه

اعتیاد به تلفن همراه هوشمند و اظطراب همراه نداشتن آن

خلقت انسان‌ها حدودا به ۲۰۰ هزار سال پیش برمی‌گردد و بعد از گذشت سالیان دراز، انسان به شکل امروزی تکامل پیدا کرده است. انسان‌ها بدون وجود شبکه‌های اجتماعی، توانستند به گونه غالب طبیعت، تبدیل شوند و جهان را در دست خود بگیرند. پس مطمئن باشید اگر روزی تلفن همراه خود را در دست نداشته باشید، اتفاقی رخ نخواهد داد.

۵. نگاه کردن به صفحه تلفن همراه حین صحبت با دیگران

یکی از رفتارهای زشتی که اعتیاد به تلفن همراه هوشمند در پی دارد، چک کردن موبایل هنگام مکالمه با دیگران است. اگر زمانی که دوستتان با شما صحبت می‌کند، به ویدئوهای موجود در موبایلتان نگاه بیندازید؛ این پیام را به او منتقل می‌کنید که آن ویدئوها برای شما از معاشرت با او مهمتر است. سعی کنید که این عادت بد را کنار بگذارید تا به اطرافیان خود بی‌احترامی نکنید.

۶. استفاده از تلفن همراه هنگام رویارویی با چالش‌های زندگی

ممکن است زمانی اپلیکیشنی را بیابید که دنیای جدیدی را پیش روی شما قرار دهد. برای هر کدام از ما پیش آمده که ساعت‌های زیادی از روز را صرف گشت و گذار بیهوده در دنیای مجازی کرده‌ایم. اما شرم‌آور است که برای فرار از واقعیت‌های زندگی، به دنیای غیرواقعی پناه ببریم.

حال که با نشانه‌ها و ضرر‌های اعتیاد به تلفن همراه هوشمند آشنا شدید، وقت آن رسیده تا راه‌کارهای مقابله با آن را هم بیاموزید. در قسمت بعدی این مقاله ۱۲ راه رهایی از اعتیاد به تلفن همراه هوشمند را شرح خواهیم داد.