ناامیدی، حسی است که میتواند از مواجه با شکست هم مخربتر باشد. هنگامی که شما در راه تلاش برای رسیدن به اهداف خود شکست میخورید، تا زمانی که امید به تحقق آنها دارید، به تلاش مجدد ادامه خواهید داد. وقتی احساس ناامیدی داشته باشید، خطر دست کشیدن از رویاهایتان وجود خواهد داشت. ما در این مقاله از استارتاپت، نگاهی خواهیم داشت به احساس ناامیدی و این که چطور میتوانیم بر این حس خاص، غلبه کنیم.

چرا احساس ناامیدی به وجود میآید؟
یکی از دلایل اصلی دست نیافتن افراد به اهداف مورد نظر خود، موانعی است که بر سر راه آنها وجود دارد. با کمی تامل متوجه میشویم که هدف بدون وجود مانع، معنای خود را از دست میدهد. آیا آب خوردن کار دشواری است؟ البته که نه، به همین دلیل هم نمیتوانیم آن را هدف بنامیم. وقتی تلاش میکنیم تا کاری را به سرانجام برسانیم، تلاش ما در جهت دست یافتن به چیزی ارزشمند، صورت میگیرد. تا زمانی که ایمان داشته باشیم که هدف ما در دسترس است، شانس به دست آوردن آن را خواهیم داشت.

احساس ناامیدی معمولا زمانی به سراغمان میآید که چندین بار شکست خوردن در زندگی را تجربه کرده باشیم. بعد از بارها شکست، به نظر میرسد که ادامه این مسیر، بیفایده است. اگر قرار باشد باز هم شکست بخوریم، این همه تلاش به چه دردی میخورد؟ یک راه این است که با احساس ناامیدی گوشهای بنشینیم و برای خود تاسف بخوریم یا این که از جا برخاسته و از خود بپرسیم:
شاید قرار باشد که بعد از صدمین تلاش، به هدفم برسم! آن وقت تکلیف چیست؟
اگر میخواهید به اهداف دلخواه خود دست پیدا کنید، تا زمانی که نتیجه حاصل نشده، نباید دست از تلاش بردارید. چرخه برخاستن و تلاش مجدد، تا زمانی که به هدف خود برسید، ادامه خواهد داشت.
آیا احساس ناامیدی همان تسلیم شدن است؟

ناامید شدن یکی دیگر از معانی تسلیم شدن است و شخص تصور میکند که ادامه مسیر، بیفایده است، پس چرا به خود زحمت دهد؟ اما بد نیست بدانید که بزرگترین موفقیتهای زندگی، در نقطهای شکل میگیرند که امیدوار بودن سخت میشود. وقتی اولین تلاش خود را برای رسیدن به رویاها به کار میگیریم، امیدوار بودن کار بسیار سادهای است. حتی وقتی برای اولین بار با مانع و چالش مواجه میشویم، باز هم امیدوار بودن راحت است. اما وقتی برای دهمین یا صدمین بار شکست میخوریم، دیگر امیدوار بودن کار سادهای به نظر نمیرسد. اما دقیقا این زمانی است که نباید امید خود را از دست بدهید، چون خیلی به هدف نزدیک شدهاید.
امیدواری همان ایمان و یقین است. ایمان داشتن یعنی حتی اگر شواهد نشان ندهد، باز هم میدانید که بالاخره همه چیز خوب تمام خواهد شد. اگر حداقل یک شخص را میشناسید که توانسته به اهداف شما دست پیدا کند، میتوانید از آن برای تقویت عزم و اراده خود استفاده کنید. با خود بگویید اگر قبلا دست یافتن به این هدف ممکن بوده، پس برای شما هم میتواند ممکن باشد. ناامید شدن آسان است و هر شخص میتواند این احساس را داشته باشد. اما فقط افرادی به اهداف و رویاهایشان در زندگی دست پیدا میکنند که همواره تلاش کرده و هرگز اجازه ناامید شدن به خود نمیدهند.